VIDEO | Una dintre surorile implicate în cazul părintelui Calistrat, incident cu un alt călugăr în biserică/ Reacția uneia dintre femeile care l-au acuzat pe Calistrat de lovire (UPDATE)

Publicat: 16/11/2022, 13:03
Actualizat: 16/11/2022, 14:59

În spațiul public a apărut o nouă filmare cu una dintre surorile implicate în cazul părintelui Calistrat. Un călugăr de la Mănăstirea Vlădiceni o filmează pe una dintre surori în momentul în care aceasta folosește un telefon în biserică. Deși acest lucru este interzis, potrivit regulilor interne, femeia pare că filmează inclusiv după ce i se atrage atenția.

UPDATE: Gândul prezintă reacția uneia dintre femeile care l-au acuzat pe preotul Calistrat Chifan că le-ar fi agresat în curtea bisericii Vlădiceni din județul Iași. Aceasta spune că ar fi vorba despre o campanie de denigrare a victimelor ”unor infracțiuni grave comise de obștea Calistrat, în frunte cu acesta”.

”… raportat la înregistrarea video data publicității de pr. Ionuț Hrisostom Turtoi, mâna dreaptă a pr. Calistrat Chifan, înregistrare care conține imaginea explicită a persoanei vizate și care a fost publicată în cadrul campaniei de denigrare a victimelor unor infracțiuni grave comise de obștea Calistrat, în frunte cu acesta.

Încercarea de transformare în percepția publicului larg a victimelor în agresori are ca scop denaturarea cursului anchetelor care se află în desfășurare și denigrarea victimelor în fata opiniei publice.

Deși în incinta paraclisului Mănăstirii Vlădiceni ori în curtea acestui așezământ monahal s-a filmat dintotdeauna, chiar la îndemnul si exemplul pr. Calistrat Chifan, ale cărui vorbe de duh sunt propagate în mediul online cu viteza luminii, doar noi am fost vizate de o asemenea interdicție pentru simplul fapt că am surprins lucruri smintitoare în acest spațiu.

Chiar preotul menționat mai sus, care a filmat și a dat publicității în cursul zilei de ieri acea înregistrare, a fost surprins în ipostaze deloc liniștitoare pentru orice credincios veritabil, care are o anumită percepție despre comportamentul unui monah.

Noi nu am dorit să intrăm în acest circ mediatic și să publicăm motivele unor anumite utilizări ale telefonului mobil în Mănăstire, dar ne vedem nevoite să facem acest lucru pentru că s-a ajuns la un adevărat linșaj mediatic împotriva noastră, la acuzații și catalogări josnice, pe care presa și ucenicii pr. Calistrat le-au distribuit în mod constant, fără să ne fie cerută opinia și fără a ne fi respectat dreptul la imagine.

Justiția se face în instanță și nu în presă, prejudiciile de imagine create atrăgând răspunderea celor care fac afirmații calomnioase și denaturate”, a transmis aceasta.

Mai multe incidente și alte semne de întrebare

În filmuleț se aude cum călugărul îi atrage atenția femeii că nu are voie să filmeze, dar aceasta continuă să țină telefonul în mână ca și când ar filma.

De asemenea, călugărul îi atrage atenția femeii că se află într-o biserică și că se bagă în față la mărturisit, în fața unor femei care au copii în brațe.

Aceasta nu este singura filmare care a apărut în spațiul public de la izbucnirea scandalului. Într-un alt video recent, aceeași femeie l-ar împiedica pe părintele Calistrat la spovedit.

Medicii care au fost în seara producerii incidentului de gardă la UPU ar fi spus, la rândul lor, că cele două surori le-au adresat injurii și că s-au comportat haotic, potrivit bzi.ro.

VEZI ȘI: VIDEO | Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat în timp ce lovește două femei / Prima reacție a părintelui: „Mare problemă nu s-a întâmplat” / Vasile Bănescu: „Total descalificant pentru oricine!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase