ÎNREGISTRARE AUDIO | Femeile care ar fi fost agresate de preotul Calistrat reacționează după declarațiile acestuia: ”Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, am depus plângeri penale”

Publicat: 11/11/2022, 13:54
Actualizat: 11/11/2022, 14:15

După ce a fost acuzat că ar fi lovit două femei în curtea Mănăstirii Vlădiceni din județul Iași, preotul Calistrat a susținut că a fost provocat de acestea, una dintre ele împingându-l. ”O deviație de comportament sau puțină isterie”, a mai spus preotul, iar femeile au reacționat în urma acestei declarații.

Preotul Calistrat a declarat că femeile l-au jignit și că i-au pus chiar piedică, precizând și că a luat telefonul mobil al uneia dintre ele și l-a izbit de pământ.

După ce femeile au ajuns la poartă, au chemat Salvarea și l-au blestemat, a mai declarat preotul Calistrat.

”Mi-au zis «Știi tu, gunoiule!» Mi-au pus piedică, m-am ridicat, am împins-o pe aia de umăr, i-am luat telefonul din mână și l-am izbit jos și i-am spus la paznic: «Dă-le afară«. Ele s-au oprit la poartă, au chemat Salvarea, dar de avut nu aveau nimic, au plecat boscorodind, că mă blestemă, să mă ardă focul, să mă ia Satana, să dea Dumnezeu să mor, era foc și pară la gura lor și am zis: «Fată dragă, tot ce îmi dorești mie, să-ți dea Dumnezeu de 100 de ori ție. Doamne ajută!»”, a spus preotul.

Cele două femei au locuri de veci în cimitir, a mai menționat preotul Calistrat, însă, potrivit acestuia, ”au început să domine mănăstirea” și creează conflicte (mai multe detalii AICI).

Gândul a intrat în posesia unei înregistrări audio a incidentului în care a fost implicat preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni și, totodată, prezintă și varianta susținută de femeile care ar fi fost agresate de preot, acestea dorind să își păstreze anonimatul.

În același timp, Gândul l-a contactat și pe avocatul Liviu Lupu, care le reprezintă pe cele două femei, iar acesta ne-a declarat că adevărul va fi stabilit de către autorități, iar versiunea preotului Calistrat nu ar fi în conformitate cu tot ceea ce s-a petrecut.

”Eu aș dori doar să punctez faptul că vom apela la toate căile legale pentru aflarea adevărului. Bineînțeles, am văzut și versiunea depusă de către părinte, e una absurdă și extrem de denaturată, nu are o acoperire faptică a celor întâmplate. Dar, bineînțeles, și dânsul beneficiază de prezumția de nevinovăție, își va face apărările pe care le crede de cuviință. Adevărul va fi stabilit de către autoritățile statale”, a declarat avocatul Liviu Lupu.

”S-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului”

Incidentul a avut loc miercuri seară, atunci când în Mănăstirea Vlădiceni avea loc o slujba de Sf. Maslu, iar femeile precizează că nu au mai intrat în biserică, fiindcă ajunseseră mai târziu.

Potrivit variantei prezentate de cele două femei, prin intermediul avocatului lor, preotul Calistrat le-ar fi agresat ”din senin” și ar fi început să le lovească.

”În seara zilei de miercuri am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Contrar susținerilor sale, preotul Calistrat nu participă niciodată la vreo slujbă în cadrul Mănăstirii, venind doar la final pentru a ține o predică credincioșilor. Pe drumul spre biserică, ne-am oprit să vorbim în lateralul intrării cu o enoriașă care era prezentă cu fetița sa tot pentru slujbă. Pentru că Sf. Maslu era pe terminate, nu am mai intrat în biserică, nefiind posibilă nicio agresare a vreunei ucenice a preotului în incintă, așa cum a afirmat în mod mincinos.

Din senin l-am văzut venind spre noi pe preotul Calistrat, împreună cu un grup format din preoți și ucenici ai acestuia, începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ. În clipele următoare s-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului, determinând tot căderea pe asfalt.

Preotul a continuat și după acest moment să aplice lovituri repetate cu toată anvergura brațului, noi neavând vreo posibilitate să ne revenim și să schițăm măcar vreun gest de apărare.

Apoi s-a îndreptat din nou spre prima victimă, în vreme ce altul dintre preoții aflați cu el a deposedat-o pe cealaltă de telefonul mobil, pe care apoi tăgăduia că l-a văzut. Preotul Calistrat a solicitat imperativ telefonul de la acesta, după care l-a izbit cu putere de beton, în scopul distrugerii totale”, acuză, prin intermediul avocatului, femeile care ar fi fost agresate de preotul Calistrat.

”Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică, fie că l-am insultat”

Cele două femei care ar fi fost agresate de preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni au transmis și că au depus plângeri penale, dar și o sesizare la Înalt Preasfințitul Teofan, pentru ”cercetare ierarhică”.

Femeile susțin că au fost ”lovite cu brutalitate”, contestând afirmațiile preotului Calistrat conform cărora ar fi fost insultat și i s-ar fi pus piedică.

Deși lovite cu asemenea brutalitate, șocul a făcut ca singurele noastre reacții să fie cele de a striga după ajutor ori de a încerca să ne îndepărtăm de agresor, deși s-ar fi impus măcar un minim gest de autoapărare. De aceea, suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică, fie că l-am insultat. (…)

Apreciem că aceste aspecte pot fi decelate fără vreun dubiu prin ascultarea înregistrării audio (care în acest caz poate fi mult mai elocventă decât cea video) a agresiunii în totalitatea sa, pe care o punem la dispoziția presei, fiind clar și faptul că preotul nu a fost nici insultat și cu atât mai puțin făcut să se împiedice în condițiile în care era flancat de preoții săi – pază personală. Acea pierdere a echilibrului său ce rezultă din filmare a fost cauzată de intensitatea cu care și-a făcut elan pentru a lovi cu putere într-o zonă vitală, a capului, în mod repetat, o femeie. (…)

Nu în ultimul rând, vă informăm că am depus plângeri penale împotriva agresorilor și o sesizare adresată Înalt Preasfințitului Teofan pentru cercetarea ierarhică a acestor fapte nedemne pentru un monah și preot cu antecedente de ordin penal”, au mai precizat cele două femei.

”Prin urmare, nu a fost nicidecum vorba despre o singură lovitură, fiecare dintre noi fiind lovite în mod repetat, în zona capului, pe care am văzut că preotul o vizează în mod extrem de dibaci, probabil pentru că aceste lovituri lasă mai greu urme. În filmarea dată publicității a fost surprins doar momentul final al agresiunii, respectiv ultima lovitură aplicată, care a fost urmată de escortarea noastră cu forța până la ieșirea din Mănăstire de mai mulți indivizi ce păreau antrenați pentru astfel de evenimente”

Femeile care ar fi fost agresate de preotul Calistrat


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?