Vila Lac 2, în care locuiește temporar Klaus Iohannis, își va pierde destinația de reședință prezidențială

Publicat: 20 05. 2015, 15:31

Fostul președinte Traian Băsescu a fost cel care a ocupat până la sfârșitul lunii martie Vila Lac 3, interval pentru care actualului șef al statului, Klaus Iohannis, i-a fost acordată Vila Lac 2 drept reședință oficială.

Miercuri, printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca, după mutarea în Vila Lac 3 a președintelui Klaus Iohannis, să se revină la situația anterioară, iar Vila Lac 2 să își piardă regimul de reședință prezidențială, urmând să fie folosită în continuare de RA-APPS pentru alte activități de protocol.

La începutul lunii aprilie, Iohannis amintea că au trecut primele 100 de zile din mandatul său și statul nu i-a pus la dispoziție reședința oficială.

În luna februarie, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului președinte Traian Băsescu spre utilizare ca reședință.

Imobilul necesită însă unele reparații și lucrări de renovare, care încă sunt în executare.

Conform legii, Traian Băsescu trebuia să părăsească vila Lac 3 în maximum 60 de zile de la încheierea mandatului prezidențial, respectiv până la 21 februarie.

La acel termen, surse oficiale au declarat agenției MEDIAFAX că fostul președinte Traian Băsescu se va muta din vila Lac 3 după ce lucrările de reparație și renovare a vilei care i-a fost atribuită recent de Guvern ca reședință vor fi finalizate.

În decembrie, Guvernul a decis ca președintelui Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 drept reședință oficială, acesta urmând însă să folosească imobilul respectiv doar temporar, iar ulterior să se mute în Vila Lac 3, după ce aceasta va fi eliberată de Băsescu.

La sfârșitul lunii martie, Băsescu s-a mutat provizoriu la Scroviștea, la cererea sa, într-un spațiu al RA-APPS de 120 de metri pătrați, precizând că, atunci când se vor termina reparațiile la vila din strada Gogol 2, va reveni în București.