Cinci saci cu telefoane mobile și haine, ridicați de criminaliști de la locul tragediei

Publicat: 03 11. 2015, 13:02

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că toate obiectele personale constituie deocamdată probe în dosar, iar la final vor fi restituite proprietarilor sau în cazul în care aceștia au decedat familiilor acestora, care se vor putea prezenta fie la Poliția Capitalei, fie la Parchet, în funcție de cum vor stabili procurorii.

Sursele citate au mai afirmat că în noaptea tragediei au fost făcute 80 de apeluri prin numărul de urgență 112 și au fost implicate 220 de forțe ISU, 100 de la Ambulanță, 2.000 de angajați ai spitalelor, medici și asistente.

Până acum, procurorii au audiat 49 de persoane în cazul incendiului de la Colectiv.

Procurorul general Tiberiu Nițu spunea, luni seară, că ancheta se face pe toate palierele, atât la companii private, cât și la instituții publice.

Cei trei acționari ai Clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost reținuți de procurori, luni seară, fiind acuzați de ucidere din culpă.

După scoaterea victimelor din club, în interior au rămas haine, genți, ghete, pe canapele și pe jos, dar și zeci de telefoane care sunau întruna, declara, pentru MEDIAFAX, unul dintre salvatorii care vineri seară a mers să dea o mână de ajutor.

Numărul persoanelor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, după ce marți dimineață o altă tânără, în vârstă de 28 de ani, a murit la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.