Zeci de mii de români le-au cerut demisia lui Ponta, Oprea și Piedone. Câteva zile s-au ascuns, miercuri au demisionat, dar protestele au continuat

Publicat: 06/11/2015, 09:11
Actualizat: 25/01/2016, 18:01

După trei zile de doliu național și un marș al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv, oamenii au ieșit luni seară în stradă pentru a-și exprima revolta. Peste 25.000 de oameni au protestat în București cu același gând: schimbarea trebuie să aibă loc de acum. Au ieșit și la Iași, Ploiești și Brașov.

Protestul din Capitală, care a început în Piața Universității, a fost anunțat luni pe Facebook, cu mesajul „Demisia Piedone, subordonaților lui și tuturor celor răspunzători” și „Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificați în numele șpăgii!”.

Înainte de ora 18.00, anunțată pentru începerea manifestației, peste 100 de oameni, majoritatea tineri, erau deja la Universitate, în zona fântânii, unde au format o cruce din lumânări și au depus flori, în amintirea celor care și-au pierdut viața în urma incendiului de la clubul Colectiv.Au adus poze cu tinerii decedați, alături de steaguri naționale și pancarte cu mesaje precum: „The day we give in is the day we die. Goodbye to Gravity” (Ziua în care cedăm este ziua în care murim – versuri ale trupei Goodbye to Gravity), „Bunicii la război, părinții la Revoluție, e rândul nostru acum”, „Corupția ucide”, „Corruption Kills”, „România fără ei”, „Corupția, indiferența și lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toți sunteți vinovați de masacrarea României”, „Șpagatone și prietenii tăi, dormiți bine?”.

Piața s-a umplut apoi de o mulțime eterogenă, formată din adolescenți, tineri, familii cu copii mici și oameni în vârstă. Oamenii au început să ceară demisia lui Piedone, a lui Oprea și a premierului Victor Ponta, spunând că s-au săturat de corupția și indiferența din rândul autorităților, care au dus la o asemnea tragedie. Piedone le-a și trimis un răspuns: a anunțat printr-un comunicat că în rondul din zona clubului Colectiv va fi ridicat un monument în memoria victimelor – „Monumentul celor fără de vină”.

Galerie foto

vezi galeria 24 foto

Numărul celor din Piața Universității a crescut rapid, astfel că, înainte de ora 19.00, mii de manifestanți au pornit în marș spre Guvern, cerând demisiile primarului sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea și premierului Victor Ponta.

„Piedone nu uita, a venit și vreama ta”, „Jos Oprea”, „Jos Ponta”, „Piedone asasin, Oprea asasin” strigau manifestanții în drum spre Guvern.

Pe drum, protestatarii au întâlnit o mașină de pompieri și au început să strige: „Cinste lor, cinste pompierilor”, iar aceștia le-au răspuns la scandări pornind sirena. De asemnea, manifestanții le-au strigat celor aflați în mașini pe bulevard „Și voi aveți copii”.

În fața Guvernului, au ajuns peste 15.000 de oameni, care au umplut Piața Victoriei, și alții au continuat să li se alăture.

Oamenii au scandat „Jos Guvernul”, „Nu plecăm până nu plecați”, „Ne-am săturat”, „Toate partidele politice, aceeași mizerie”, „Demisia”, „Să vă fie frică, poporul se ridică”, „N-aveți coloană, decât oficială”, „Voi dați afară tinerii din țară”, „Rușine să vă fie”, „Oprea e de vină pentru moartea lui Gigină”, „Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”, „Ultima soluție, înc-o revoluție”.

În timp ce miile de oameni protestau în fața Guvernului, a fost anunțată, pe surse, demiterea de către premier a șefului ANPC, Marius Dunca. La scurt timp a apărut și în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcție, alături de cea de numire la șefia ANPC a unui secretar de stat din Ministerul Economiei, Bogdan Pandelică.

Marea de oameni din Piața Victoriei a început să se îndrepte, în jurul orei 21.00, spre sediul MAI, pe Calea Victoriei. Miile de oameni care au ajuns primii s-au oprit mai întâi în fața Bisericii Kretzulescu, unde s-au așezat pe jos pentru a ține un moment de reculegere. Apoi au bătut din palme și s-au dus să protesteze și în fața instituției conduse de Gabriel Oprea și păzite în timpul protestului de peste 100 de jandarmi. Din urmă venea un convoi uriaș, numărul manifestanților crescând în continuu.

„Sunt mândră că au ieșit atâția oameni în stradă, îmi doream și aveam speranța că vin. Din păcate, a fost nevoie de o tragedie ca să ne deschidă ochii”, a spus Simona, de 26 de ani.

Mulțimea, deja de aproximativ 25.000 de oameni, a continuat să mărșăluiască până la Palatul Parlamentului, unde primii protestatari au ajuns în jurul orei 22.00. Doi – trei tineri au sărit gardul, în timp ce mulțimea a continuat să scandeze împotriva politicienilor, strigând „Hoții” și „Demisia”.

Următoarea oprire a convoiului a fost la Primăria Sectorului 4, păzită de asemnea de jandarmi, unde manifestanții au cerut demisia lui Piedone, strigând „Demisia”, „Rușine, rușine să vă fie”, „Asasinii” și „Ieși afară, javră ordinară”.

Scandările au fost întrerupte pentru scurt timp de un pocnet, ca de la o petardă, jandarmii și-au pus căștile, dar nu au avut loc acte de violență. Manifestanții au reluat scandările, strigând „Fără violență” și „Colectiv”. De asemenea, au aprins lumânări pe trotuar în fața primăriei.

„Moatea fraților noștri de la club a fost ultima picătură. Ăsta e doar începutul sfârșitului lor”, a spus Mihai Stoica, unul dintre protestatari.

„Am venit pentru prietenii noștri, frații noștri, familia noastră, oameni dragi nouă. E momementul să se schimbe ceva. Sunt mulțumit că cei care au fost aici în seara asta au făcut ceva, probabil că au tras un semnal de alarmă și se simte. Cred că schimbarea începe din noi, degeaba îl schimbăm pe ăla sau pe ăla. Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume și de aici se leagă toate”, a spus Sergiu, un alt tânăr care a fost marți în stradă.

Manifestații precum cea din această seară, în care centrul Bucureștiului a fost cucerit de mii de protestatari, ale căror revendicări au răsunat ore în șir, nu au mai avut loc din toamna anului 2013, când o lege inițiată de Guvern pentru demararea proiectului minier de la Roșia Montană a trezit de asemenea în oameni un sentiment de revoltă și i-a determinat să protesteze săptămâni în șir, până la respingerea legii. (Alice Draghici,Ana-Maria Lazar, [email protected],[email protected])


Gândul a transmis LIVE.

UPDATE 1:00O mică parte din cei rămași la Universitate au venit în marș până în fața clubului Colectiv, mulțimea dispersându-se apoi.

UPDATE 00:00 La Universitate au ajuns câteva mii de oameni.

UPDATE 23:27 Aproape o mie de oameni protestează la Iași, mărșăluind pe principalele străzi ale orașului și scandând „Jos Guvernul”, „Criminalii”, „Hoții, Hoții” și „București, nu uita, Iașiul e de partea ta”.

UPDATE 23:49 Protestatarii s-au întors la Universitate.

UPDATE 23:33 Manifestanții au renunțat să meargă spre Club Colectiv și se îndreaptă spre Universitate.

UPDATE 23:03 Manifestanții pleacă de la Primăria Sectorului 4 spre Clubul Colectiv.

UPDATE 22:39 Președintele Klaus Iohannis se declară impresionat de manifestațiile din București, susținând că „acest sentiment de revoltă” nu poate fi ignorat de politicieni. Mai multe aici

UPDATE 22:32 Protestatarii au ajuns Primăria sectorului 4, unde scandează „Demisia! Demisia!” și „De la primărie, la pușcărie”. Numărul manifestanților a ajuns la aproape 25.000.

UPDATE 22:23 Protestatarii se îndreaptă spre Primăria sectorului 4.

UPDATE 22:09 Manifestanții au ajuns în Piața Constituției și s-au oprit în fața Parlamentului. Numărul lor a ajuns la aproape 20.000.

UPDATE 21:50 Protestatarii au plecat de la MAI, coborând pe calea Victoriei spre Parlament.

UPDATE 21:27 Manifestanții au ajuns la MAI unde au ținut un moment de reculegere. După acest moment au început să scandeze „Demisia”, „Oprea la pușcărie!, „Oprea nu reziști nici cu mii de securiști”

Galerie foto

vezi galeria 24 foto

UPDATE 20:54 Manifestanții au plecat spre MAI

UPDATE 20:37 Numărul manifestanților din Piața Victoriei este de peste 15.000. Proteste au loc și la Brașov în Piața Sfatului

Mii de persoane și-au anunțat pe Facebook participarea la protestul din Piața Universității, împotriva autorităților responsabile pentru tragedia din clubul Colectiv, din cauza căreia și-au pierdut viața, până acum, 32 de persoane, iar alte câteva zeci se află internate în stare gravă, cu arsuri extinse.

Anunțul a fost postat pe pagina „Demisia Piedone, subordonaților lui și tuturor celor răspunzători”, însoțit de mesajul „Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificați în numele șpăgii!”.

UPDATE 19:33. Peste 10.000 de oameni demonstrează în fața Guvernului, împotriva corupției, în urma tragediei din clubul Colectiv, și cer demisiile primarului Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea și premierului Victor Ponta.

În piață sunt oameni de toate vârstele, majoritatea tineri, dar și trecuți de 50 de ani, incluzând femei cu bebeluși în brațe și familii întregi.
Oamenii strigă „Rușine să vă fie”, „Demisia”, „Piedone nu uita, a venit și vremea ta”, „Jos Oprea”, „Jos Ponta”, „Piedone asasin, Oprea asasin”, „Toate partidele politice, aceeași mizerie”, „Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”, „Ultima soluție, înc-o revoluție”.
Ei au venit cu steaguri naționale, poze cu tinerii decedați în incendiu și cu pancarte pe care scrie „Corupția ucide”, „Corupția, indiferența și lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toți sunteți vinovați de masacrarea României”.
În fața Guvernului, manifestanții au fost întâmpinați de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.
Pe drum, protestatarii au întâlnit o mașină de pompieri și au început să strige: „Cinste lor, cinste pompierilor”, iar aceștia le-au răspuns la scandări pornind sirena.
De asemnea, manifestanții le-au strigat celor aflați în mașini pe bulevard „Și voi aveți copii”.

UPDATE 19:30 Numărul manifestanților a depășit 10.000.

UPDATE 19:18 Manifestanții au ajuns în Piața Victoriei. Se scandează: „Demisia! Demisia” și „Rușine, rușine să vă fie”, „Oprea nu reziști nici cu mii de securiști!”

UPDATE 19:09 Coloana de manifestanți este aplaudată de oamenii de pe trotuare, iar soferii claxonează în semn de solidaritate. O mașină de pompieri a salutat oamenii pornind sirena.

UPDATE 18:58 Numărul manifestanților a ajuns la aproape 5.000. Oamenii au plecat în marș spre Piața Victoriei

UPDATE 18:47 În Piața Universității sunt aproape 3.000 de oameni care protestează.

UPDATE 18:39 Aproape 2.000 de manifestanți au blocat circulația în Piața Universității. „Ajunge cu Facebook-ul, ne mutăm aici”

UPDATE 18:10 Aproape 400 de oameni s-au strâns în Piața Universității, la protestul anunțat pentru ora 18.00

UPDATE 17:49 Procurorii au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere din Club Colectiv. Ei arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a celor trei patroni ai clubului Colectiv, ce au surprins camerele de supraveghere din interiorul clubului, în noaptea tragediei. Artificiile de pe scena unde cânta Goodbye to Gravity s-au aprins, pentru a doua oară, la ora 22.32 și au ars 16 secunde. Atunci a luat totul foc. Un minut și o secundă mai târziu, tavanul și interiorul clubului era arse în întregime. VEZI AICI FILMUL EVENIMENTELOR

UPDATE 16:23 Patronii de la Colectiv au fost aduși la instanță unde judecătorii vor decide dacă vor fi arestați.

UPDATE 16:18 Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, justifică faptul că a acordat autorizație de funcționare clubului Colectiv, în lipsa unei autorizații privind securitatea anti-incendiu de la IGSU, pentru că o hotărâre a Consiliului Local Sector 4 îi dădea acest drept. Primarul ignoră însă faptul că o lege și un ordin de ministru, care au putere legislativă mai mare, obligau firma respectivă să obțină acest aviz de la Pompieri. CITEȘTE EXPLICAȚIILE COMPLETE AICI

Mitingul de protest urmează să aibă loc marți, începând cu ora 18.00, în Piața Universității. Mesajul unei tinere, care deschide evenimentul anunțat pe Facebook, este tranșant:

„Domnilor politicieni,

Prietena mea e în comă indusă. O cunoștință a murit salvându-i pe alții. Ați auzit de Adrian.Tatăl meu, operat de cancer, cu amputație, pace maker pe inimă, un ultim picior alb, cu perfuzii făcute zilnic, diabet și glaucom abia mai respiră. Mama, medic, a ajuns la fel de neputincioasă ca și mine. Îl privim ca pe un zeu. E un zeu. Noaptea trecută se sufoca. Implorat să accepte un drum la spitalul de Urgență știți ce a spus?”Nu merg nicăieri. Copiii ăia au nevoie de medici și medicii sunt puțini. Nu vreau să le ocup eu patul.”Mama știți ce mi-a spus azi? Că ne ardeți copiii de vii. Dacă nu în maternități, în cluburi.
Pe cine dați voi vina NU mă interesează. Eu pe voi dau vina. Și sunt gata să mor ca să vă dau jos. Pe toți!”.

Un alt protest este anunțat la aceeași oră, 18.00, în Piața Victoriei, însă mai multă lume cere pe pagina de Facebook a evenimentului ca participanții să meargă tot în Piața Universității, pentru a evita spargerea mulțimii.

„Din cauza faptului că unii urmăresc doar profitul sau șpaga, că nu există drumuri sigure, că instituțiile își fac treaba doar pe jumătate sau deloc. Cere legi mai bune, spitale dotate în toată țara, investiții în educație. Cere fapte, nu vorbe. Cere demisia lui Ponta și a lui Oprea. Cere și demisia lui Iohannis, dacă simți. Cere ce vrei, numai cere ceva. Adu cu tine și un gând bun nu doar pentru cei care au murit vineri seară sau în zilele următoare, ci pentru toți cei care au murit din cauza unui stat incompetent. Marți seara, dacă te întorci acasă cu metroul, dinspre Pipera, oprește-te pentru 30 de minute în Piața Victoriei. Te asigur că nu vei fi singur. Până ce nu încerci, nu vei ști niciodată câte poți schimba doar stând într-un loc și strigând„, scrie inițiatorul evenimentului, pe Facebook.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, declara, sâmbătă, că nu are ce să-și reproșeze și că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcționat legal, controalele inspectorilor săi desfășurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara și noaptea, când clubul are activitate.

„Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcționare (…) Legea Poliției locale spune că pentru eliberarea acordului de funcționare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerțului. Locatarul dă declarație pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfășoare. Acordul de funcționare însumează toate acordurile de la toate institituțiile”, a susținut primarul Sectorului 4.

Cu toate acestea, marea întrebare rămâne cum a dat primăria condusă de Piedone autorizație de funcționare clubului Colectiv, în condițiile în care acesta nu avea avizul IGSU pentru siguranța la incendiu, pe care conform legii ar fi trebuit să îl solicite la pompieri, după cum a arătat gândul aici.

Clubul avea autorizație de funcționare de la Primăria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentanților primăriei, iar Poliția Locală a efectuat ultima oară un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agenții au întocmit un proces-verbal pentru lipsă calificare personal.

Clubul Colectiv își desfășura activitatea în baza declarației pe propria răspundere, reprezentanții Autorității Locale Sector 4 neavând competențe în a controla respectarea normelor PSI, susținea Primăria sectorului 4, în declarație precizându-se că în bar/club sunt 80 de locuri pe scaun.

Conform documentelor puse la dispoziție de Primăria sectorului 4, declarația pe propria răspundere este dată în 6 noiembrie 2014 de unul dintre acționari, Paul Cătălin Gancea, în document precizându-se că este vorba despre un bar/club cu o suprafață de 425 metri pătrați, care are 80 de locuri pe scaun pentru consumatori.

Primăria sectorului 4 arăta că agentul economic își desfășura activitatea în baza declarației pe propria răspundere, conform căreia, erau întrunite condițiile de funcționare, specifice pentru fiecare autoritate publică. Declarația pe propria răspundere a fost cuprinsă în certificatul constatator pentru punctul de lucru, document eliberat la data de 7.10.2014 de către Registrul Comerțului.

Ulterior emiterii acestuia, S.C. Colectiv Club SRL s-a adresat Primăriei Sectorului 4, solicitând eliberarea acordului și autorizației de funcționare. Primăria arăta că, în acest sens, a depus un dosar conținând: certificatul de înregistrare de la Registrul Comerțului, actul constitutiv de înființare a societății, certificatul constatator pentru punctul de lucru, dovada spațiului, contractul de salubrizare, certificat fiscal emis de Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, chitanța dovedind achitarea taxei aferentă eliberării.

Duminică, procurorii de la Parchetul instanței supreme au ridicat mai multe documente de la Primăria Sectorului 4 și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, în cazul incendiului izbucnit în clubul Colectiv, soldat cu decesul a 32 de persoane și rănirea altor aproximativ 200, spuneau surse judiciare.

Clubul Colectiv se afla în subsolul fostei fabrici Pionierul, o clădire de patru etaje, de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7.

STAREA RĂNIȚILOR

Stare critică:

Olteanu Alexandru, Maftei Teodora, Nițu Elena, Matei Alexandru, Zaharescu Liviu, Boghian Roxana Elena, Ciobanu Daniel, Enache Bogdan, Popescu Ionuț, Ciocănel Silviu, Pătlăgeanu Cosmin, Nicodemus Marvin (cetățean german), Maior Ionuț, Hogea Alexandru, Golu Tudor, Vlăduț Roberto, Rob Iulian (Spitalul de Arși, Spitalul Militar, Spitalul Universitar)

Stare gravă:

Szilagi Andrei,Mocanu Cătălin, Fluieraș Miluța, Tudor Ionuț, Răducanu Cristian, Mantu Răzvan, Anghel Mihai, Petrache Mădălina, Vasiliu Remus, Oprea Mariana,Dorbinoiu Nicoleta, Dumitrache Costin,Popa Bogdan, Damian Radu, Maior Livia,Popescu Florin, Tullia Ciotola(Spitalul de Arși,Spitalul Militar,Spitalul Universitar,Spital Agrippa Ionescu)

Intubați:

Serian Mavi,Istrate Claudiu Bogdan, Popovici Pavlos Gabriel,Șerban Valentina Nicoleta,Șerban Alexandru, Molesag Bogdan, Iancu Mihai Alexandru, Ștefan Andreea, Costache Laurențiu,Albu Ana, Giambașu, Haifawi Hani,Apostol Ionela Adriana,Grecea Mihai, Andrei Galut,Darescu Loredana, Strungaru Mădălina, Mitroi Cristian, Ilnitchi Cătălin Mircea, Popa Cătălina Irina, Popa Adrian, Rădulescu Alexandra, Penescu Alexandru, Sinert Radu, Toader Elena, Aliman Alexandru, Pascu Alexandru Dragoș, Ayberk Manci, Rotariu Oana, Caloian Ciprian(Spitalul Bagdasar,Spitalul Grigore Alexandrescu,Spitalul Sf. Ioan,Spitalul Elias,Spitalul Sf. Pantelimon,Spitalul Floreasca)

Stare stabilă:

Popescu Ionuț Liviu, Mitrea Radu Costel, Iliescu Andrei,Suta Andreea,Ziemba Radu Mihai,Flavia Lupu, Teodorescu Valentin, Furnea Alexandra, Buzoianu Nicolae, Achim Marian, Tartau Cristina, Tiaru Alice Ioana, Nicula Alexandru, Belu Laura Cristina, Chitiga Alexandra, Bud Viorel Andrei, Latraru Răzvan, Popescu Andreea, Scateie Alexandrina, Trifu Andrei, Scateie Cătălin, Panculescu Ioana, Moise Marian, Planga Alexandru, Sălăjan Ioan, Marin Cezar, Frățoaică Marius, Ștefan Alexandru, Leuștean Marin, Lazăr Sorin Gabriel, Grigore Ioana Ruxandra, Matei Cristian, Băcanu Mircea Ștefan,Băloiu Atena Teodora, Popescu Mihai, Marin Andra, Dumitrescu Răzvan, Stancu Radu,Ioniță Alice, Albu Adrian, Ursu Andreea, Dinu Alina Petru, Morărașu Ancuța, Ioniță Corina,Marin Catalina,Filipescu Cristian,Rădoi Constantin, Mihăilescu Andra,Șerban Vlad,Pavlovici Liviu, Tudor Elena, Chelba Alexandru,Ursu Gabriela,Mihai Alexandru, Grădinaru Cătălin, Constantin Alexandru, Constantin Claudia Cristina, Bucur Ana Maria, Alban Popescu Christian, Oancea George, Profirescu Apostol Mihail, Dumitrescu Liviu, Bălășeanu Irina,Dincă Dragoș, Socol Mirela, Șerban Cătălin,Spitalul Gerota,Brândușan Ioan, Agirreazabala Iradi Xabier, Dan Ștefan, Etxarri Gallartza Imanol (Spitalul de Arși,Spitalul Bagdasar,Spitalul Sf. Ioan,Spitalul Elias, Spitalul Militar,Spitalul Sf. Pantelimon,Spitalul Floreasca,Spitalul Universitar,Spitalul Gerota,Spital Agrippa Ionescu).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere