Sebastian Burduja, despre persoana care i-a marcat copilăria: „Tata Nic m-a învățat să mă ROG. Era complet pătruns de credință și de misiunea lui”

Sebastian Burduja, despre persoana care i-a marcat copilăria: „Tata Nic m-a învățat să mă ROG. Era complet pătruns de credință și de misiunea lui”
Sebastian Burduja / Sursa foto: captură video podcast ALTCEVA
Publicat: 11/02/2024, 14:39
Actualizat: 11/02/2024, 14:50

În viața de zi cu zi, în existența sa publică, Sebastian Burduja este unul dintre cei mai mediatizați politicieni, ministru în actualul Guvern. El a fost invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA din această săptămână. În timpul dialogului, Burduja a relatat câteva moment din copilăria sa, marcate de prezența bunicului său, care era preot și, prin intermediul căruia, s-a apropiat de Dumnezeu.

Sebastian Burduja a povestit că s-a născut în București, în anul 1885.

Când era încă un bebeluș, la vârsta de șase luni, familia lui s-a mutat la Piatra Nemț, pentru că părinții săi aveau nevoie de ajutorul bunicilor, în creșterea noului membru.

„Părinții erau tineri pe atunci, cu doi copii mici. Nu prea mai făceau față și la Piatra, de bine, de rău era bunicul, bunica. Ambele bunici erau învățătoare, educatoare. Mai primea o găină, un ou, o bucată de carne, ce se putea și din 86 până în 96, într-adevăr, am rămas la Piatra Neamț și a fost o copilărie excepțională. Le-aș dori-o și copiilor mei. Nu știu dacă e repetabilă în vremurile de azi. Au fost ani și de liniște, și de țară, și de tenis”, a relatat Burduja în timpul podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”.

În acest context, el a vorbit și despre perioada în care a jucat tenis.

„Era absolut extraordinar și un preot cu foarte mult har”

„Au fost foarte multe momente frumoase (în copilărie – n.red.), dar persoana de care am fost eu cel mai legat în copilărie era bunicul meu, preotul Pricop, căruia îi spun și azi – deși nu mai e cu noi de mulți ani – Tata Nic. Era absolut extraordinar și un preot cu foarte mult har. N-am mai auzit în viața mea un om care să se roage cum se ruga Tata Nic. Parcă îl sorbea pe Dumnezeu în fiecare cuvânt. Era pătruns complet de credință și de misiunea lui.

Era un preot extraordinar și întotdeauna își făcea timp de nepoți. Era un tip foarte haios. În primul rând, întotdeauna el era în reverendă. Dacă nu era în reverendă, era la costum cu cămașă, foarte bine pus la punct și cum venea în reverendă de la biserică, în sufrageria casei, jucam fotbal. Trăgea la poartă, eu eram portar și Tata Nic trăgea la poartă în reverendă. Vă dați seama că mama urla noi să nu spargem vitrina, vasele, bibelourile”, a rememorat politicianul.

El a adăugat că bunicul lui l-a apropiat „foarte mult de Dumnezeu”.

„Mergeam la slujbă, ne mai și plictiseam copiii fiind, dar ne spovedea, ne rugam. Asta e o amintire foarte plăcută. Întotdeauna, în fiecare seară, bunicul și bunica – ea încă mai trăiește, are 90 de ani, este la Piatra Neamț și a fost o învățătoare legendară în Piatra. Oricine a trecut prin mâna ei știe că era o tipă fabuloasă, foarte exigentă, dar așa a format mulți oameni – în fiecare seară ne luau pe noi – pe mine și pe sora mea – și ne puneau în genunchi și ne rugam 10 minute („Îngerașul”, „Tatăl Nostru”). Lucrurile astea au contat și e un obicei pe care eu mi l-am păstrat: apropierea de Dumnezeu prin rugăciune”, a mai spus Burduja.

Cine este Sebastian Burduja?

Sebastian Ioan Burduja s-a născut pe 18 iunie 1985 la București. Invitatul ALTCEVA este un om politic român, doctor în economie și absolvent al universităților Stanford și Harvard. Din 15 iunie 2023 este ministru al Energiei în Cabinetul Ciolacu, între 3 mai 2022 și 15 iunie 2023 a ocupat funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul României. În decembrie 2020 a fost ales deputat al Partidului Național Liberal. Este vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) și președintele filialei PNL Sector 1 – București. A fost până în august 2019 președintele și fondatorul partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansat în ianuarie 2016. A fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români).

Podcastul integral cu Sebastian Burduja poate fi văzut aici

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Loredana Groza, surprinsă fără haine! Poze în premieră, așa cum nu ai văzut-o niciodată
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
VIDEO. Şofer prins cu 275 km/h. Poliția: Suntem impresionaţi de performanţa ta, dar am decis...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
Caz revoltător în Ploieşti: un profesor de sport, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Ion Iliescu, interviu la 94 de ani: ”Lumea nu începe cu noi și cu siguranță...
Cine sunt românii care nu încasează pensii mai mari de 2.000 de lei. Județul în...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
Cum arată ASTĂZI una dintre cele mai FRUMOASE actrițe de la Hollywood
Nu mai poți avea PERMIS DE CONDUCERE dacă nu treci testul! Este informația momentului pentru...
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Cât de bine arată Selina, iubita lui Victor Slav, în costum de baie. Imaginile care...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Kim Jong-il, al doilea lider suprem al Coreei de Nord. „Sunt obiectul criticilor din întreaga...