VIDEO | Radu Palaniță, câștigător al concursului „Românii au talent”, povestește ce meserie a învățat de la tatăl său la 14 ani

Publicat: 24/09/2023, 13:23
Actualizat: 24/09/2023, 17:42

Radu Palaniță, câștigător al concursului „Românii au talent” în 2020, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 23 septembrie.

El a povestit cum a ajuns să își descopere și cultive talentul la karaoke cu ani înainte de a câștiga concursul „Românii au talent”.

„Eu n-am pariat pe acest talent – pentru o perioadă de vreo 3 ani și ceva am considerat că este un hobby. Munceam, aveam munca mea, iar sfârșitul săptămânii mergeam și cântam la karaoke, dar tot așa, cumva, poate fără să îmi dau seama ce va urma. Cu fiecare zi sau cu fiecare weekend pe care îl petreceam la karaoke, deveneam o versiune mai bună a mea. Da, pentru că eram și mi-a plăcut să fie autodidact”, spune Palaniță.

Întrebat de Adrian Artene ca meserie a profesat până să câștige concursul și să urce pe scenă, Palaniță a povestit că, de la 14 ani, tatăl său l-a inițiat în meseria de mecanic auto.

„Am învățat această meserie și pentru mulți ani am fost alături de el  (n.r. tatăl său) și la un moment dat am ajuns la o vârstă la care generațiile au viziuni diferite – însă nu ne-am certat niciodată. Așa că în pofida acestui  conflict între generații ușor-ușor am început un sport echipă. Da, da, bine și el având o vârstă, o lăsase un pic mai ușor. Eu am cerut să mă îndrept spre altele, că am avut atât, am încercat joburi, am fost și șofer, îmi place foarte mult să conduc”, adaugă interpretul.

Radu Palaniță a câștigat Românii au Talent 2020

Radu Palaniță, în vârstă de 40 de ani la acel moment, a câștigat concursul  Românii au talent în 2020. El și-a descoperit pasiunea pentru muzică și talentul cu 4 ani înainte, la o băută cu prietenii, dar succesul a venit ulterior.

„Eu asta apreciez la această emisiune. Faptul că oameni fără niciun semn al destinului descoperă ceva și vin aici. Și au o meserie. Uite, anul trecut era o croitoreasă (Ana Maria Pnateze-n.r.). Acum este un mecanic auto. Mâine puteți fi milionari… Eu de un mecanic auto am nevoie. Vreau să te responsabilizez”, a spus Florin Călinescu, înainte de a apăsa butonul care l-a trimis pe concurent direct în semifinalele Românii au talent.

Cu un an înainte, însă, același Radu Palaniță a participat și la concursul ”Vocea României”, tot la Pro TV, dar jurații Smiley, Horia Brenciu, Irina Rimes si Tudor Chitila nu au apreciat atunci prestația concurentului, focusându-se pe faptul că ”Vocea României” punctează „asumarea piesei și povestea acesteia, în pofida timbrului plăcut al concurentului”. Și, astfel, mecanicul auto nu a întors niciun scaun…

Tudor Chirilă s-a contrazis cu ceilalți jurați și a menționat că „nu este un profesionist, ci un mecanic auto”

În final, juriul l-a felicitat pentru curaj și l-a îndemnat să exerseze și să-și încerce din nou șansa în viitor. Ceea ce a şi făcut, dar la „Românii au talent”, unde a avut mare succes și a fost apreciat de jurați… în unanimitate.

Urmărește podcastul integral doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
De pe patul de moarte, un bărbat i-a mărturisit fiicei sale un secret teribil. Cine...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Un ciclon polar aduce ninsori în aproape toată ţara. Bucureştiul, acoperit de un strat de...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
2023: Ce salariu are un polițist de la Rutieră? Cât poate câștiga un șef
Cine este omul care ar fi ucis-o pe Doina, românca din Franța?! Autoritățile vin cu...
Cât costă mâncarea la cel mai mare târg de Crăciun din București: „În ce lume...
Accident rutier grav în județul Suceava. O tânără a murit, iar soțul său se află...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
Descoperire DE PROPORȚII în Arabia Saudită! Au DAT LOVITURA după ce...
S-A DECRETAT EPIDEMIE în România! Decizia luată în această seară de ministerul Sănătății
Șoferii, în pericol la mall. Cum îi lasă hoții fără bani
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Profesoara: Bulă, dacă ai într-un buzunar 150 de lei și în celălalt ai...