VREMEA 11 martie. Zonele în care vântul va fi puternic. Cod PORTOCALIU în trei județe

Redactor:
Adrian Popa
VREMEA 11 martie. Zonele în care vântul va fi puternic. Cod PORTOCALIU în trei județe
ALERTĂ METEO - VREMEA 11 martie. Zonele în care vântul va fi puternic. Cod PORTOCALIU în trei județe

Cerul se va înnora treptat și vor fi precipitații, predominant ploi, local în jumătatea de sud a țării, și pe arii restrânse în restul teritoriului. În zona de munte vor fi precipitații mixte. La munte vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80…90 km/h, iar în zona înaltă, mai ales a Carpaților Orientali și Meridionali, se vor depăși 100…120 km/h. La altitudini de peste 1800 m, temporar va ninge viscolit. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 7 și 19 grade.

Vremea în București

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, deși temperatura aerului va fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros și în orele serii va ploua. Vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în prima parte a zilei, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Cod portocaliu de vânt în Suceava, Neamț și Buzău; cod galben de vânt în alte 9 județe

Meteorologii au instituit cod portocaliu de vânt în zona de munte a județelor Suceava și Neamț și în câteva localități din Buzău. Alte 9 județe sunt sub cod galben de vânt.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, zona de munte a județelor Suceava și Neamț și câteva localități din Buzău sunt sub cod portocaliu de vânt luni, până la ora 10.00.

Viteza vântului va ajunge la rafală la 140 de kilometri pe oră.

De asemenea, județele Brașov, Alba, Covasna, Harghita și Sibiu sunt sub avetizare cod galben de vânt până la ora 9.00, viteza vântului ajungând la rafală 70 de kilometri pe oră, iar județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare până la ora 8.00, cu viteze ale vântului de 70 de kilometri pe oră

Inchide