Bucureșteni, ce planuri aveți pe 2 decembrie? Brașoveni, unde mergeți pe 5 decembrie? „Are o putere artistică FASCINANTĂ”

Bucureșteni, ce planuri aveți pe 2 decembrie? Brașoveni, unde mergeți pe 5 decembrie? „Are o putere artistică FASCINANTĂ
Publicat: 01/12/2014, 17:42
Actualizat: 04/12/2014, 17:50

Mezzosoprana Laurie Rubin va susține o serie de concerte în România, în decembrie, precum și mai multe conferințe despre cultura și muzica americane și drepturile persoanelor cu dizabilități, în București și Brașov.

De asemenea, aceasta va susține și un masterclass de canto la Facultatea de Muzică din Brașov, informează un comunicat remis MEDIAFAX. Mezzosoprana va fi invitat special al Galei Disabilităților, care va fi difuzată de canalul 1 al Televiziunii Române, la o dată ce va fi anunțată ulterior. Turneul este organizat de Biroul de Diplomație Publică din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Concertele vor avea loc pe 2 decembrie, de la ora 18.30, la București (Centrul Comunitar Evreiesc), și pe 5 decembrie, de la ora 18.30, la Brașov (Sala Patria). Intrarea la aceste concerte este gratuită, pe bază de invitații disponibile la sediile instituțiilor culturale.

Mezzosoprana Laurie Rubin a fost descrisă de publicația The New York Times ca având o „putere artistică fascinantă”. De asemenea, Los Angeles Times a avut numai cuvinte laudative pentru „măiestria sa charismatică, multi-texturată”, cu comentariul că Laurie Rubin „pare sa aibă o intuiție specială în ce privește puterea și subtilitățile sunetului”.

Auzind-o cântând recent la Teatrul AT&T din Los Angeles, criticii de specialitate au descris-o ca fiind „o tânără mezzosoprană a cărei voce este plină de suflet și de o complexitate gravă ce adaugă intensitate fiecărui cuvânt”.

În octombrie 2012, Laurie Rubin și-a lansat cartea autobiografică „Tu visezi în culori? Cum vede lumea o fată fără vedere” („Do You Dream in Color? Insights From a Girl Without Sight”). Amintindu-și de copilăria sa, până la începutul carierei de cântăreață de operă, Laurie Rubin arată că hotărârea sa de a depăși fără încetare dificultățile i-au dat puterea de a-i sfida pe cei care îi spuneau să nu creadă că va fi iubită, că va avea o carieră adevarată, va trăi în mod autonom, cu atât mai puțin să schieze, să facă bijuterii sau să își împlinească visul de a canta pe scenă.

Deși lipsa vederii este o disabilitate cu incidență mică, multe persoane au trăsături care le fac diferite din punctul de vedere al normelor generale acceptate de societate. De aceea, Laurie Rubin speră că povestea despre „călătoria către propria identitate” va rezona cu tinerii care se luptă cu două întrebări fundamentale: „Cine sunt eu?” și „Care este locul meu în lume?”, se mai arată în comunicatul citat.

Împreună cu cartea autobiografică, a fost lansat și un CD cu același titlu, cu melodii compuse de Bruce Adolphe, pe versuri de Laurie Rubin. Această operă a avut premiera mondială în versiune orchestrală cu ocazia Conferinței Internaționale pentru Drepturile Omului de la Lucerna, Elveția, din aprilie 2013, și premiera în Statele Unite ale Americii în octombrie 2013, cu Orchestra de Cameră din Los Angeles.

Laurie Rubin a susținut recent un recital solo cu care a debutat în Marea Britanie, la Wigmore Hall în Londra, concertând, de asemenea, la Carnegie Hall. Ca solistă, a interpretat compoziții de Joseph Haydn, cu ocazia unor festivaluri de muzică clasică in Hawaii, unde locuiește, „Les Nuits d’été”, de Hector Berlioz, cu Orchesta Simfonică din Burbank, și a fost invitată să concerteze la Casa Albă și la John F. Kennedy Center for Performing Arts.

Mezzosoprana a avut și roluri de operă, printre care rolul principal în „La Cenerentola”, de Gioachino Rossini, Mrs. Noye în „Noye’s Fludde”, de Benjamin Britten, Karen în „The Rat Land”, de Gordon Beeferman’s, la Opera din New York City, Penelope în „Reîntoarcerea lui Ulise”, de Claudio Monteverdi, la Festivalului de Muzică din Greenwich, și multe altele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ireal! Cum au fost aşteptaţi acasă cei trei fii ai Sidoniei. Imagini sfidătoare: 'Bine v-am...
Mihai Leu se luptă din nou cu cancerul de colon? Fostul pugilist, internat în spital....
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce...
"N-aveam viteză, 115-120 km pe oră maxim" - Tânărul de 19 ani care a ucis-o...
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Este legal să parchezi pe contrasens?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE timp de zece ani. Decizia finală a fost...
Android, luat în vizor de hackeri. Pericolul mare pentru telefoane
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Arheologii au detectat o structură îngropată și mai multe anomalii lângă piramidele din Giza
×