Unde pot fi depuse solicitările de ajutor de urgență pentru familiile victimelor incendiului din Colectiv

Unde pot fi depuse solicitările de ajutor de urgență pentru familiile victimelor incendiului din Colectiv
Publicat: 09/11/2015, 13:10
Actualizat: 09/11/2015, 17:45

Rudele celor care au fost răniți în incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv pot depune solicitările pentru ajutorul garantat de Guvern la Agențiile Județene de Plăți și Inspecție Socială sau, în București, la Agenția Nașională pentru Plăți și Inspecție Socială, potrivit unor surse guvernamentale.

Aceleși surse susțin că echipele sunt pregătite să meargă în întâmpinarea familiilor pentru ca acestea să „nu fie puse pe drumuri”.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că plata acestor sume urmează să se facă în maximum 5 zile de la primrea solicitării, adăugând că au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienților transferați în străinătate, precum și solicitări din partea familiilor celor 83 de pacienți care sunt acum internați în spitalele din țară.

Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacienților spitalizați în țară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă și alte cheltuieli, și 1.500 de euro pentru transport.

„Va fi o hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgență familiilor victimelor tragicului eveniment din 30 octombrie. Mai exact, este vorba despre acordarea cu titlu de ajutor de urgență a unei sume de 7.500 euro lunar fundamentată prin 30 de zile a câte 200 euro pe zi acordați pentru cazare, masă și alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor. În momentul de față avem 30 de victime internate în spitalele din străinătate, la care se adaugă 1.500 euro cheltuieli de transport”, a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Rudele pacienților internați în spitale din Capitală vor primi, la rândul lor, 6.000 de lei pe lună, iar banii vor fi dați pe toată durata spitalizării.

„Pentru aceștia se acordă un sprijin tot cu titlul de ajutor de urgență în valoare de 6.000 lei pe lună, deci 200 lei pe zi pentru cheltuieli de cazare și masă și alte cheltuieli”, a explicat Cîmpeanu, precizând că aceste sume se acordă pe toată durata spitalizării, începând cu ziua în care au fost internate victimele și în funcție de numărul de zile de spitalizare, indiferent care este perioada.

Cîmpeanu a precizat că „este posibil” ca acest sprijun să fie acordat din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Este vorba de o sumă de 1,145 miliarde lei, deci peste 250 de milioane de euro. Vă spun asta pentru a vă asigura că există disponibilitate financiară și nu sunt niciun fel de emoții pe acest palier”, a arătat Cîmpeanu.

Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit, luni, într-o ședință extraordinară, pentru a discuta programul de asistență pentru răniții din incendiul de la clubul Colectiv și pentru familiile acestora.

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, șase în stare gravă și 61 sunt stabilizați.

Dintre pacienții internați în spitale din Capitală, 35 au fost transportați spre unități sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveția și care a fost întoarsă din drum. Alți doi răniți au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

În urma incendiului produs în 30 octombrie în clubul Colectiv, 46 de persoane au decedat, iar alte aproximativ 150 au fost rănite și internate în spitale din Capitală.

Bilanțul persoanelor decedate în urma tragediei din Clectiv a crescut la 46 luni dimineață, când jurnalista și fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Secretul supermodelului Irina Shayk! Cum se menţine într-o formă fizică de invidiat
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Yoga pentru căței, numită și „doga”, interzisă în Italia