Alarmă la Penitenciarul Craiova, după transferul lui Kostas Passaris. Criminalul grec așteaptă orice greșeală a gardienilor

Alarmă la Penitenciarul Craiova, după transferul lui Kostas Passaris. Criminalul grec așteaptă orice greșeală a gardienilor
Publicat: 06/05/2024, 07:00

Ucigașul grec Konstantinos Passaris a fost adus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Penitenciarul Craiova. Transferul deținutului a impus luarea unor măsuri speciale de securitate, în condițiile în care, cu toate că au trecut 23 de ani de când este închis, Passaris a rămas cel mai periculos deținut din România.

Kostas Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață în România, pentru omor deosebit de grav, după ce, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, a împușcat mortal doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din centrul Capitalei și a fugit cu banii.

În acea noaptea, Passaris era drogat și a vrut doar să-i demonstreze unei prostituate cât de ușor poate fi să faci rost de bani. După ce l-au identificat, polițiștii români au descoperit că au de-a face cu un infractor extrem de violent, care are la activ două evadări și uciderea, în Grecia, a doi polițiști. Acesta avea legături strânse cu România, în condițiile în care la ultima lui evadare primise un pistol de la colegul lui de detenție, Paul Popa, considerat, o lungă perioadă, cel mai periculos infractor român.

Passaris făcea flotări și dușuri reci

Prins după o acțiune ca în filme, grecul, care primise din partea presei românești porecla „Fiara”, a fost introdus în arestul Poliției Capitalei, pus singur în cameră și monitorizat în secret, cu ajutorul unor camere de supraveghere. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că în fiecare dimineață, criminalul făcea flotări, după care se spăla, de fiecare dată, cu apă rece.

Condamnat la închisoare pe viață, bărbatul a executat mulți ani în regim ultrasever, denumit, în limbajul de specialitate al autorităților „grad sporit de risc”. Era scos la aer în lanțuri și păzit permanent. Pe lângă faptul că reprezenta un pericol, exista și riscul să fie atacat de alți pușcăriași, dornici de faimă.

Konstantinos Passaris a trecut pe la mai multe închisori de maximă siguranță, între care Rahova, Gherla, Craiova și, ultima dată, Arad. Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au afirmat că deținutul grec nu a creat probleme deosebite și a avut puține rapoarte de incident. Chiar și așa, autoritățile nu au pierdut niciodată din vedere faptul că bărbatul are la activ două evadări, soldate cu moartea unor polițiști, motiv pentru care l-au tratat mereu ca pe cel mai periculos deținut din țară.

Mai mult decât atât, după ce-și isprăvește condamnarea în România, Kostas Passaris urmează să fie extrădat în Grecia, unde se presupune că polițiștii vor dori să răzbune moartea colegilor lor. Ca urmare, spun sursele Gândul, este luată în calcul o posibilă nouă tentativă de evadare din partea grecului, de această dată dintr-un penitenciar din România.

Criminalul grec caută o breșă de securitate

Pentru că se apropie de termenul la care Passaris va putea fi eliberat condiționat, regimul său de detenție a fost îmblânzit, după 23 de ani de temniță grea. Acesta a scăpat de maxima siguranță și va executa pedeapsa, în continuare, în regim închis.

Totodată, Passaris a fost transferat de la Arad, din nou, la Penitenciarul Craiova. Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul, că responsabilii cu paza au luat măsuri speciale de securitate după aducerea grecului.

Ca urmare, ori de câte ori va fi scos din celulă, acesta va fi supravegheat de la distanță, în mod obligatoriu, de trei polițiști de penitenciar, dintre care doi subofițeri și ofițerul instructor.

În același timp, angajații închisorii nu au voie să stea de vorbă cu deținutul, însă îl vor urmări, în mod individual, la toate activitățile la care va participa, în condițiile în care, spun sursele Gândul, ucigașul grec ar căuta permanent orice breșă de securitate.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Cum a ajuns Kostas Passaris unul dintre cei mai bogați deținuți din România. Cine umple contul din pușcărie al criminalului grec

FBI a cerut informații din România. Lideri de clanuri și soțiile lor vrăjitoare fac ravagii la Los Angeles

Paul al României a ajuns la mila prietenilor. Rămas fără milioanele de euro din Ferma Regală și fugit din țară, PRINȚUL trăiește de pe o zi pe alta

Ce l-a omorât, de fapt, pe Costel CORDUNEANU. „Ajunsese să cântărească numai 35 de kilograme!”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini sfâșietoare într-o grădină zoologică. O femelă cimpanzeu își plânge puiul mort de luni de...
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO. B-21 Raider, „primul avion militar de generația a 6-a din lume”, este cel...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Șocant: cum a aflat Bianca Brad că suferă de cancer mamar! „Într-o noapte m-am trezit...
Tatăl bărbatului care a violat şi a ucis o fetiţă de 8 ani din Botoşani...
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur"...
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au...
Călătorie EPICĂ în plin război! De la Paris la BUCUREȘTI, prin...
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se...
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Ceaușescu și cocoșii de munte. „Cine îl putea opri să nu comită şi această faptă...
×