STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA

STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA
STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA
Publicat: 07/07/2020, 20:01

Peste un milion de studenți internaționali care studiază în prezent în SUA ar putea fi afectați de o măsură luată de administratia Trump, cei mai multi provenind din țări asiatice. Finanțarea pentru studenții internaționali provine din străinătate, ceea ce înseamnă că studenții internaționali sunt profitabili pentru universitățile americane.

Studenții internaționali din Statele Unite ar putea să părăsească SUA, dacă universitățile lor decid să ofere doar cursuri online, a anunțat luni seara ICE.

Într-un comunicat de presă emis luni, ICE a spus că studenții care se încadrează în anumite vize „ar putea să nu ia o sarcină completă de curs online și să rămână în Statele Unite”, adăugând, „Departamentul de Stat al SUA nu va elibera vize pentru studenții înscriși în școli și / sau programe care sunt complet online pentru semestrul toamnei și nici nu vor permite acești studenți să intre în Statele Unite în vigoare și protecția frontierelor din SUA

Mai multe universități americane, inclusiv instituții de elită precum Harvard și Princeton, au anunțat deja că o parte din predarea lor va avea loc online, chiar și pentru studenții cu sediul în campus, ca răspuns la pandemia Covid-19, care a survenit în SUA în ultimele săptămâni.

FOTO: CNN

Majoritatea  studenților internationali care studiază  în SUA provine din China și India

Această mișcare ar putea afecta peste un milion de studenți internaționali care studiază în prezent în SUA. Potrivit Institutului de Educație Internațională, citat de CNN, 2018-2019 a fost al patrulea an consecutiv în care peste un milion de studenți internaționali studiau la instituțiile americane.

Marea majoritate a acestor studenți provine din țări asiatice, numărul cel mai mare ajungând la o anumită distanță din China (369.548) și India (202.014). În schimb, doar 26.122 au venit din Canada (pe locul cinci) și 15.229 din Mexic (pe locul al zecelea).

În timp ce 2018-2019 a stabilit un nou nivel constant pentru studenții de peste mări din SUA, datele IIE arată mici scăderi ale aportului pe parcursul anilor 2016-2019, care coincid cu alegerea și președinția lui Donald Trump.

Conform IIE, marea majoritate a finanțării pentru studenții internaționali provin din străinătate, mai degrabă decât finanțate de instituțiile gazdă, ceea ce înseamnă că studenții internaționali sunt afaceri mari pentru universitățile americane. În timp ce studenților li se va cere în continuare plata taxelor de școlarizare, este posibil ca o politică ostilă față de persoanele care doresc să studieze în SUA ar putea descuraja potențialii studenți.

FOTO: CNN

New York City găzduiește cei mai mulți studenți internaționali, datorită Universității New York și Universității Columbia, care joacă gazdă la 19.605, respectiv 15.897 de studenți.

Relativ puțini studenți de peste mări au venit din țările europene, în timp ce națiunile europene sunt cele mai populare destinații pentru studenții americani care studiază peste mări. Dintre cei 341.751 de studenți de peste mări din America, 12% sunt în Marea Britanie, 11% sunt în Italia, 10% în Spania și 5% în Franța. În schimb, cele 51 de țări pe care IIE le-au numit ca țări europene au reprezentat doar 8% dintre studenții internaționali aflați în prezent în SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani