Petrecere cu 44 de invitați, „spartă” de polițiști în orașul Brașov

Petrecere cu 44 de invitați, „spartă” de polițiști în orașul Brașov
Petrecere cu 44 de invitați, „spartă” de polițiști în orașul Brașov / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 22/11/2020, 18:57
Actualizat: 06/04/2021, 15:21

O petrecere cu 44 de invitați a fost „spartă” duminică de polițiști în orașul Brașov. Oamenii legii au dat amenzi de 6.500 de lei și au împrăștiat petrecăreții.

44 de persoane participau la petrecere

Potrivit Mediafax, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat, la un local public din orașul Brașov.

În interiorul localului au fost găsite 44 de persoane care se distrau. Acestea au fost amendate în total cu 6.500 de lei. Cheful a fost întrerupt, iar participanții au părăsit localul.

„Reamintim cetățenilor faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, în această perioadă nu este permisă organizarea de evenimente private. Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica in continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale”, a precizat comisar de poliție Alina-Maria Ivan.

Județul Brașov a depășit rata de infectare cu noul coronavirus 7 la mia de locuitori.

Limitarea activității restaurantelor reduce riscul infecțiilor cu COVID-19. Care sunt cele mai periculoase spații închise – STUDIU

Restaurantele, sălile de gimnastică, cafenelele și alte spații închise aglomerate au fost locurile în care s-au infectat aproximativ opt din 10 persoane, în Statele Unite, în primele luni ale epidemiei de COVID-19, potrivit unui nou studiu al oamenilor de știință.

Rezultatele cercetării ar putea ajuta oficialii din toată lumea care iau în calcul instuirea de stări de urgență, carantină, totală sau parțială, sau alte măsuri ca răspuns la noile valuri epidemice, scriu jurnaliștii de la New York Times.

Studiul a fost realizat de oameni de știință de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern, din Chicago și Centrul de Cercetări Microsoft și Chan Zuckerberg Biohub și a fost publicat în luna noiembrie în revista Nature.

„Restaurantele sunt de departe cele mai riscante locuri”

Cercetarea s-a bazat pe datele privind mobilitatea înregistrate de telefoane, date culese din 10 zone metropolitate, în perioada martie până în mai.

Astfel, oamenii de știință au analizat mobilitatea a 98 de milioane de oameni, către aproximativ 553.000 de locuri publice din Atlanta, Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco și Washington D.C.

Cercetătorii au constatat că majoritatea infecțiilor proveneau din câteva de puncte de interes – în Chicago, de exemplu, 85% dintre infecții au provenit din 10% dintre zonele examinate – și au reușit să dezvolte astfel un model care poate prezice cu precizie numărul zilnic de cazuri COVID-19 în marile orașe.

„Restaurantele sunt de departe cele mai riscante locuri, de aproximativ patru ori mai riscante decât sălile de sport și cafenelele, urmate de hoteluri în ceea ce privește noile infecții”, a declarat Jure Leskovec, informatician la Universitatea Stanford și autor principal al studiul, potrivit sursei citate.

Reprezentanțele auto, benzinăriile și magazinele de bricolaj sunt la polul opus, cu risc mai mic de infectare cu noul coronavirus.

Rezultatul studiului oferă și o explicație pentru numărul mare de infectări cu coronavirus din cartierele mai sărace: locurile publice sunt mai aglomerate decât cele din zonele mai bogate, iar oamenii lucrează într-un procent redus de acasă și trebuie să meargă zilnic la serviciu.

Potrivit cercertorilor, în magazinele alimentare din zonele mai sărace sunt, în medie, cu aproximativ 60% mai multe persoane pe metrul pătrat, decât în cele din zonele mai bogate, iar oamenii petrec mai mult timp la cumpărături.

Cercetărorii citați susțin că, prin limitarea prezenţei în restaurante la 20% din capacitatea lor maximă, infecţiile ar fi reduse cu peste 80%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata