VIDEO | Europarlamentarul Victor Negrescu: ”România trebuie să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR, în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate”

Publicat: 14/02/2023, 11:38
Actualizat: 14/02/2023, 11:39

Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, că România trebuie să profite de posibilitatea modificării planurilor naționale de redresare și reziliență şi să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR, în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate.

Declarația a fost făcută în contextul în care această modificare a fost adusă de amendamentul pe care l-a depus la regulament împreună cu delegația Partidului Social Democrat (PSD)

Mă bucur că, prin eforturile Grupului Social Democrat din Parlamentul European, și cu sprijinul raportorilor, amendamentul meu și al colegilor din Partidul Social Democrat, datorită căruia planurile pot fi modificate mai ușor, a fost integrat în forma finală a regulamentului, agreată cu celelalte instituții europene.

Astfel, dacă un stat membru poate demonstra impactul generat de războiul din Ucraina, de inflație sau de fluxurile comerciale globale, acesta va putea modifica atât proiectele, cât și reformele din plan, până la data de 30 aprilie anul acestaDe aceea cred că România trebuie să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Victor Negrescu: ”Trebuie să fructificăm această oportunitate”

Eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat că modificările planurilor naționale trebuie să fie justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina, de inflație sau de schimbările în fluxurile economice și comerciale, iar optimizările trebuie să corespundă, în continuare, recomandărilor specifice de țară și elementelor generale din regulament.

Mecanismul de redresare și reziliență reprezintă singurul mijloc prin care Uniunea Europeană poate face față provocărilor pe care le întâmpinăm, mai ales pe componenta de energie, dar și concurenței globale. De aceea, trebuie să ne asigurăm că planurile naționale corespund nevoilor reale din fiecare stat membru și că toate resursele financiare disponibile sunt folosite integral.

Trebuie să fructificăm această oportunitate pentru a combate sărăcia energetică, efectele negative ale inflației, creșterea prețurilor la alimente, pentru a optimiza reformele care ar putea avea un impact negativ asupra climatului social în context de război și pentru a rezolva problemele întâmpinate de IMM-uri”, a mai precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Noul acord privind capitolul RePowerEU din planurile naționale de redresare și reziliență va fi votat, marți, în plenul Parlamentului European.

”Un alt amendament pe care l-am adus, inclus în forma finală a regulamentului specific RePowerEU, se referă la sărăcia energetică și permite implementarea unor măsuri ce sprijină consumatorii vulnerabili”

Europarlamentarul Victor Negrescu

Citește și:

EXCLUSIV | Prefectul Capitalei, ULTIMATUM pentru Nicușor Dan. Primarul general, somat să prezinte întreaga documentație prin care au fost stabilite 98 de Zone Protejate: ”În caz contrar, depunem la instanța de contencios administrativ acțiunea pentru anularea HCGB nr. 279/2000”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în procesul cu ROMPREST. Curtea de Apel respinge, ca ”nefondat”, apelul primarului Sectorului 1: ”Anulează acțiunea acestui reclamant”

EXCLUSIV | Piața RCA, destabilizată și manipulată? EIG acuză un ”atac” împotriva Euroins România și cere ASF să ia măsuri: ”O reprezentare total eronată și malițioasă a realității”

Viceprimarul Sectorului 1: ”Clotilde Armand TOACĂ BANII cetățenilor pe hârtii care vor rămâne, probabil, printr-un sertar. Se bate pasul pe loc” / Aproape 10 milioane de euro alocate pentru studii de fezabilitate

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern