EXCLUSIV | Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în procesul cu ROMPREST. Curtea de Apel respinge, ca ”nefondat”, apelul primarului Sectorului 1: ”Anulează acțiunea acestui reclamant”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în procesul cu ROMPREST. Curtea de Apel respinge, ca ”nefondat”, apelul primarului Sectorului 1: ”Anulează acțiunea acestui reclamant”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, duce – de câțiva ani – o luptă cu operatorul de salubritate Romprest Service SA, iar ”ostilitățile” s-au mutat în sala de tribunal. De-a lungul timpului, Clotilde Armand a anunțat, public, că obține victorie după victorie, numai că, pe data de 3 februarie, judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) au contrazis-o, iar înfrângerea se dovedește a fi usturătoare.

După controversatele alegeri locale, Clotilde Armand – privită de simpatizanții USR PLUS ca o modernă Jeanne d’Arc decisă și pregătită să transforme din temelii Sectorul 1 – a reușit doar contraperformanța de a le lăsa locuitorilor din sector doar dreptul la gunoaie și la mirosuri neplăcute.

Dincolo de acuzațiile de fraudare a alegerilor, ancheta fiind în desfășurare, Clotilde Armand – într-o impetuozitate demnă de o cauză mai bună – a declanșat un blocaj interminabil în relația cu operatorul de salubritate Romprest, consecința fiind munții de gunoaie care au sufocat Sectorul 1 în nedorita ”criză a gunoaielor” și s-au transformat, în ultimă instanță, într-un atentat la sănătatea populației.

Clotilde Armand, insistențe ”juridice” demne de o cauză mai bună

Gândul prezintă informații în exclusivitate despre încercările repetate ale primarului Sectorului 1 de a avea câștig de cauză în disputa cu Romprest Service SA, toate aceste ”contre” permanente având ca rezultat doar riscul apariției unei noi crize a gunoaielor. (mai multe informații AICI)

Trebuie specificat, de la bun început, că acest contract între Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București (parte contractantă) și Romprest Service SA (în calitate de operator) a fost semnat încă din luna iunie a anului 2008. Acest contract de delegare a fost modificat, ulterior, prin nu mai puțin de 11 acte adiționale.

Clotilde Armand a chemat în judecată Romprest Service SA, solicitând judecătorilor de la Tribunalul București, Secția a VI-a civilă, să suspende plata facturilor emise de operatorul de salubritate până la soluționarea cererii, dar și suspendarea plății sumelor care ar depăși – așa cum susține edilul Sectorului 1 – ”costurile reale”.

”Prin hotărârea pe care o veți pronunța, să dispuneți:

  • În principal, suspendarea plății facturilor emise de pârâtă (n.red. – Romprest Service SA) până la soluționarea cererii având ca obiect recuperarea ajutorului de stat nelegal constând în sumele achitate în plus față de costurile reale, nete și necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare și o cotă rezonabilă de profit de 5%;
  • În subsidiar, suspendarea plății sumelor care depășesc costurile reale, nete și necesare pentru prestarea serviciului de salubrizare pe raza Sectorului 1 al Municipiului București, la care se adaugă o cotă rezonabilă de profit de 5% până la soluționarea cererii având ca obiect recuperarea ajutorului de stat nelegal constând în sumele achitate în plus față de costurile reale, nete și necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare și o cotă rezonabilă de profit de 5%;
  • Obligarea Pârâtei (n.red. – Romprest Service SA) la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul demers judiciar”, s-a cerut în cererea de chemare în judecată.

Primăria Sectorului 1 și, implicit, Clotilde Armand, susține că tarifele practicate de Romprest Service SA nu ar fi ”stabilite în mod legal”, fiind ”disproporționate”, ceea ce duce la o situație ”incorectă” care ar trebui să fie remediată, rapid, de instanța de judecată.

CAB: ”Respinge ca nefondat apelul reclamanților”

La Fond, Romprest Service SA a obținut câștig de cauză, iar judecătorii Tribunalului București au respins ”ca neîntemeiată, cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de pârâta Armand Clotilde-Marie-Brigitte”.

Sentința nu a fost definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Clotilde Armand, bineînțeles, a făcut apel, însă judecătorii de la Curtea de Apel București au dat o sentință care reprezintă, practic, o înfrângere usturătoare pentru primarul Sectorului 1 al Capitalei.

”Respinge ca nefondat apelul reclamanților (n.red. – Sectorul 1 al Municipiului București, Primăria Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, reprezentate de Clotilde Armand). Respinge excepțiile inadmisibilității. Admite apelul principal formulat de pârâtă cu privire la Încheierea din 12.07.2022. Anulează în parte Încheierea doar cu privire la calitatea de reprezentant a Consiliului Sectorului 1. Anulează în parte sentința cu privire la soluția dată prin referire la Consiliul Local Sector 1 și, în rejudecare:

Anulează acțiunea acestui reclamant (n.red. – Sectorul 1 al Municipiului București, Primăria Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, reprezentate de Clotilde Armand), dat fiind lipsa calității procesuale a persoanei semnatare. Respinge ca nefondat apelul incident al pârâtei. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 03.02.2023”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel.

CAB: ”Respinge ca nefondat apelul reclamanților”

Clotilde Armand nu a semnat, timp de 120 de zile, contracte de delegare pentru activitățile de sortare/tratare a deșeurilor municipale

Sectorul 1 al Capitalei se află, paradoxal, într-un pericol permanent de a trece printr-o altă ”criză a gunoaielor”, și asta pentru că Clotilde Armand – cu toate că a avut 120 de zile la dispoziție – a întârziat să își pună semnătura pe contractele de delegare pentru activitățile de sortare/tratare a deșeurilor municipale.

Romprest Service SA a fost notificată de partenerii care sortează/tratează deșeurilor colectate din Sectorul 1, iar compania a făcut un apel către Clotilde Armand pentru ca o altă criză a gunoaielor să fie evitată.

În lipsa unei astfel de semnături, deșeurile colectate în Sectorul 1 al Capitalei nu mai pot fi predate de Romprest Service SA către operatorii de tratare/sortare a deșeurilor solide colectate separat și transportate separat de pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1.

Potrivit OUG 133/2022, ”în termen de maxim 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, autoritățile administrației publice locale ale unităților / subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau, după caz, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, … au obligația ca pentru activitățile de sortare, tratare… a deșeurilor municipale prestate de operatori numai pe baza autorizației de mediu, să atribuie contractele de delegare a gestiunii/activității respective”.

Clotilde Armand nu a semnat, timp de 120 de zile, contracte de delegare pentru activitățile de sortare/tratare a deșeurilor municipale

În timpul crizei gunoaielor, Clotilde Armand participa la un turneu de șah

În plină criză a gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand – aflată în ”război” declarat cu Romprest Service SA – participa la deschiderea unui turneu de șah, fiind fotografiată chiar în timp ce practica acest joc.

Era luna iunie a anului 2021, iar Sectorul 1 se sufoca, practic, din cauza gunoaielor. Reprezentanții Romprst Service SA au anunțat atunci, prin intermediul unui comunicat, că au reușit să găsească o soluție temporară pentru ca munții de gunoaie – focare de infecție – să nu rămână pe străzile din sector.

”Având în vedere apelul nostru, transmis către toate autoritățile, în sensul găsirii unei soluții pentru rezolvarea situației de blocaj create la nivelul Sectorului 1 și înțelegând importanța asigurării continuității serviciului public de salubritate, partenerii noștri contractuali, Iridex Group SRL, ne-au comunicat astăzi, 5 iunie 2021, la ora 19.30, că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacității lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din sectorul 1, urmând că diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare. (…)

Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru că, pe măsură ce autospecialele se vor descarcă la stația de sortare, să între în program de colectare a deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu dată de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis”, mai transmite Compania Romprest”, s-a precizat în comunicatul Romprest.

”Sunt trei aspecte importante. Creșterea capacității de răspuns, pentru îndepărtarea deșeurilor. Crearea unei strategii pentru a preveni reapariția acestui fenomen. Schimbarea mentalității cetățenilor pentru a împiedica abandonarea deșeuriloor pe domeniul public. Această stare de alertă nu presupune rezilierea contractului, din contră, Romprest este parte din această soluție

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, în timpul ”Crizei gunoaielor” din Sectorul 1

Amendă de 300.000 lei pentru primăria condusă de Clotilde Armand

Garda Națională de Mediu a amendat primăria condusă de Clotilde Armand cu 300.000 de lei din cauza unui adevărat focar de infecție localizat pe strada Drumul Carierei din Sectorul 1.

Semnalul de alarmă a fost tras de urbanistul Alexandru Pânișoară – președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU).

Garda Națională de Mediu a transmis, în data de 25 ianuarie 2023, că ”Unitatea Admninistrativ-Teritorială Sector 1” (n.red. – primarul, în calitate de autoritate publică executivă a administrației publice locale, reprezintă unitatea administrativ- teritorială în relațiile cu alte autorități publice, cu persoanele fizice sau juridice române și străine, precum și în justiție) a primit 3 amenzi contravenționale pentru ”nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse în controlul anterior”.

”Autoritatea nu se preocupă să rezolve problemele, ci să conteste niște sancțiuni pe care, pe bună dreptate, le primește. (…) Dar, practic, în loc să se apuce să ia măsuri, să igienizeze zona respectivă, având – de altfel – toate instrumentele și mijloacele, Clotilde Armand nu o face. Zona, în tot acest timp, se degradează din ce în ce mai mult. E un focar de infecție…”, a declarat urbanistul Alexandru Pânișoară, în exclusivitate pentru Gândul. (mai multe detalii AICI)


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1: ”Clotilde Armand TOACĂ BANII cetățenilor pe hârtii care vor rămâne, probabil, printr-un sertar. Se bate pasul pe loc” / Aproape 10 milioane de euro alocate pentru studii de fezabilitate

EXCLUSIV VIDEO | Ministrul Mediului, avertisment pentru Nicușor Dan: ”Bucureștiul trebuie să înțeleagă că nu este de joacă cu aceste probleme legate de poluare”

Actorul Mihai Bobonete intervine în scandalul ”GREENFIELD”: ”Doamna Clotilde Armand, semnați blestemata aia de hârtie!”

Viceprimarul Sectorului 1, după ședința Consiliului Local: ”Avem străzi precum cele din EVUL MEDIU, ceea ce Clotilde Armand a uitat din ziua în care «s-a înscăunat» la primărie”

Președintele ADRPE, după declarațiile lui Nicușor Dan: ”Lipsit total de empatie. Încearcă să se agațe de acest mandat, indiferent câte s-ar întâmpla din INCOMPETENȚA lui și a echipei sale”

EXCLUSIV | Sectorul 1 al Capitalei, o nouă ”criză a gunoaielor”? Clotilde Armand, acuzată că nu a semnat contractele de delegare către operatorii de sortare a deșeurilor: ”Nu și-a îndeplinit obligațiile prevăzute de lege”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului