Prima pagină » Sport » Ei sunt românii care au ÎNVINS China la tenis de masă

Ei sunt românii care au ÎNVINS China la tenis de masă

Dragoș Bujor și Luca Oprea au cucerit aurul la Gimnaziadă în Bahrain, după ce au trecut în semifinale de asiatici.

Campioni cu România la Gimnaziada din Bahrain, Dragoș Bujor și Luca Oprea nu au avut timp nici să respire după succesul repurtat acolo.

Ei au jucat la București, pentru Steaua, la mai puțin de 24 de ore de la revenirea în țară, la Campionatul Național de tenis de masă pe echipe.

Ei sunt românii care au învins China la tenis de masă

Participarea la Gimnaziada din Bahrain a reprezentat un succes istoric pentru tenisul de masă românesc. Nu doar pentru că s-a cucerit medalia de aur în proba pe echipe, ci și pentru că în semifinale, tricolorii au învins China.

„A fost ceva senzațional. Am început meciul foarte bine, am bătut cel mai bun jucător de la ei și după am reușit să motivez colegii să ducem mai departe treaba. E un sentiment senzațional. Eram în extaz după ce am terminat și am reușit să batem după și China Taipei în finală, care are o echipă foarte omogenă și care a venit cu lotul național. Noi am mers acolo să ne facem treaba, nu conta cu cine jucam. Am început cu un adversar destul de slab cotat, Uganda, dar am jucat la fel ca și cu China, serioși 100%”, a spus Dragoș Bujor, component al lotului național de tenis de masă.

Dragoș se pregătește să plece în Suedia, la Campionatele Mondiale U19 programate spre finalul lunii: „Putem spune că suntem spaima asiaticilor. Acum ne cunosc, s-au speriat de noi, am început bine meciurile cu ei, sperăm la Campionatele Mondiale de la Helsinborg să facem treabă bună cu ei. Cred că suntem foarte foarte motivați și vrem să facem o treabă mai bună decât anul trecut. Atunci am obținut bronzul, acum vrem să aducem titlul acasă”.

Luca Oprea, impresionat de festivitatea de deschidere a Gimnaziadei

Campion și el la Gimnaziadă, un alt component al Stelei, Luca Oprea, a fost emoționat de tot ce a trăit la festivitatea de deschidere: „Nu am mai participat la o astfel de festivitate până acum, dar am rămas plăcut surprins să văd ce atmosferă și cum au putut să ne găzduiască oamenii din Bahrain. A fost un stadion cu 15.000 de oameni, deci a fost o emoție absolut fantastică”.

Impresionat de ce a văzut la această competiție, Luca deja se gândește cum, peste câțiva ani, va ajunge să-și împlinească visul și să se califice la Jocurile Olimpice. „Eu am mai fost în Oman, care e relativ la fel, dar mi-a plăcut mai mult în Bahrain. Cu siguranță tot ce am văzut și am trăit la această Gimnaziadă se aseamănă foarte mult cu sentimentul pe care ți-l dau Jocurile Olimpice și cred că e un pas în acea direcție”, a spus acesta.

La Gimnaziadă, echipa României a fost compusă din Luca Oprea, Horia Ursuț, Dragoș Bujor, Iulian Chiriță, iar antrenor a fost Mădălin Ionașcu. Pe lângă aurul de la echipe, Iulian Chiriță a cucerit medalia de argint în proba de simplu, acolo unde Dragoș Bujor a ocupat locul 5.

Citește și

Mediafax
Bolojan cere reducerea deplasărilor externe: Doar cele strict necesare vor fi aprobate
Digi24
Vacanțele europenilor și riscul celor mai mari întârzieri din istorie ale curselor aeriene: „Europa nu își poate permite haos pe cer”
Cancan.ro
Donald Trump atacă Moscova?! Amenințări de ultimă oră emise lui Vladimir Putin: ce au discutat la telefon în ultima
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
Adevarul
Bulgaria avansează, România se sabotează singură în drumul spre euro. Care sunt costurile
Mediafax
Cod roșu de vreme severă în Galați și Brăila: Grindină de 5 cm și vânt de 90 km/h
Click
Nutriționiștii avertizează, după decesul lui Mihai Leu. Cum prevenim cancerul de colon, care sunt alimentele-otravă? Trucul lui Dorel Vișan: „Bei cana asta, pe parcursul zilei, puțin câte puțin”
Wowbiz
Mama tinerei ucisă în Mureș face declarații tulburătoare! Modul înfiorător în care Anda a fost lăsată fără viață de bărbatul de care încerca să scape de luni întregi: „L-am implorat să se oprească”. Criminalul, dat în urmărire națională
Antena 3
Medic din Bacău acuzat de bigamie: a făcut nuntă deși era deja căsătorit. Cum a explicat asta familiei și ce s-a întâmplat în final
Digi24
Nouă pistă privind cauza accidentului în care un Boeing 787 Dreamliner al Air India s-a prăbușit la 30 de secunde de la decolare
Cancan.ro
Ce a făcut patroana unui restaurant din Costinești, când l-a văzut pe Piedone. Cum a încercat să-l păcălească pe șeful ANPC
Ce se întâmplă doctore
Doliu în lumea filmului. Actrița CELEBRĂ a murit la doar 42 de ani! Cauza decesului
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Anvelopele, adevărate bombe pe caniculă. Cum cedează brusc cauciucurile
StirileKanalD
Reacții dure după moartea violentă a Sorinei Lupșa. Judecătoarea s-a aruncat în gol de la etajul 7: „Ăștia care aplaudați, aveți sângele ei pe mâinile voastre”
KanalD
Furtunile au făcut prăpăd la Sinaia. Stațiunea a fost măturată de vijeliile puternice: drumuri blocate, copaci căzuți și acoperișuri smulse de pe bloc
Ciao.ro
Divele din România care au atras toate privirile cu cele mai îndrăznețe ţinute! Imagini de colecție
Promotor.ro
Am testat cel mai modern, mai eficient și mai confortabil SUV coupe (NE-GERMAN) din 2025 - VIDEO
Descopera.ro
Chiar există! Acesta este peștele care latră și mușcă
Capital.ro
UE ne împinge în prăpastie! Liviu Dragnea, anunț șoc: Unde va fi următorul teatru de război? În România
Evz.ro
Românii, striviți de facturile la energie. De ce plătesc atât de mult
A1
Ștefan Iancu, actorul din Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, a făcut un pas important în carieră. Ce planuri are pentru vara asta
Stirile Kanal D
Cât costă un spray anti-urs: Este musai să îl ai la tine dacă faci drumeții pe munte
Kfetele
Ce s-ar putea întâmpla cu moștenirea lui Dragoș Dolănescu, vila cu 13 camere din Sinaia?
RadioImpuls
Dr. Cristian Andrei, scrisoare deschisă către părinții adolescenților de la Beach, Please: "Muzica nu e pericol. E vocea unei generații care se caută”
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Măria are vise erotice: – Ioane, eram la o expoziţie de obiecte masculine!
Descopera.ro
Prieteniile după vârsta 30 de ani: Cum reconstruim conexiunile într-o lume tot mai izolată