8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Virgil Musta, despre anul pandemic: „Am încercat să tratăm pacientul și nu boala. Nu pot uita strigătul de disperare și ajutor al unor copii care și-au îmbolnăvit părinții”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Virgil Musta, despre anul pandemic: „Am încercat să tratăm pacientul și nu boala. Nu pot uita strigătul de disperare și ajutor al unor copii care și-au îmbolnăvit părinții”
Sursa Foto: DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 24/12/2020, 08:01
Actualizat: 24/12/2020, 08:14

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a încercat, la sfârșit de an, să descrie anul pandemic să să vorbească despre imaginile care l-au marcat și pe care nu le va uita curând.

„Anul 2020 a fost un an cu totul altfel față de toți anii pe care i-am trăit la patul bolnavilor, de peste 30 ani. Dacă până acum practicam o medicină cu care toată lumea era obișnuită, consultând în ambulatoriu de specialitate sau la patul bolnavului, începând din februarie 2020 am intrat într-un război cu un virus deosebit de parșiv, despre care nu știam mare lucru, ci doar că a făcut ravagii în China și a ajuns și în Europa, prin Italia. Știam că va veni și la noi și am început să ne pregătim. Nu puteam începe războiul fără să fim pregătiți. (…)

Împreună cu echipa am încercat să tratăm PACIENTUL și nu boala, adică am individualizat fiecare tratament și am fost atenți la toate detaliile, lucru care consider că a făcut diferența.

Iată deci, a fost un an cu totul altfel în muncă noastră de zi cu zi, deosebit de greu, cu momente bune și rele, dar care ne-au și întărit. La finele anului pot spune însă: personalul muncește non-stop din greu și este epuizat”.

Sorin Cîmpeanu îi răspunde lui Dacian Cioloș: „Ar fi bine să nu se exprime nici colegii din coaliție cu privire la alegerile PNL”

Ministrul Educației a avut o primă reacție la declarația copreședintelui USR PLUS Dacian Cioloș, spunând că nu are logică ce se întâmplă și afirmând că această  este datorată probabil „unui interes politic”.

Florin Cîțu, prima gafă ca premier

La scurt timp după depunerea jurământului, Guvernul Cîțu s-a reunit la Palatul Victoria.  Florin Cîțu a vrut să închidă ședința, însă ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a intervenit imediat și i-a mulțumit predecesorului lui Cîțu, premierului interimat Nicolae Ciucă, fapt pe care ar fi trebuit să-l facă noul premier.

Cel mai tânăr parlamentar, un deputat AUR, a avut nevoie de cel mai mult timp ca să depună jurământul

De pe pagina lui de Facebook aflăm că AUR nu îl recunoaște pe Ludovic Orban drept președinte al Camerei Deputaților și că a jurat credință, după prima ședință în plen. Nu e clar cine e „Măria Ta”, căruia îi jură credință tânărul deputat.

GALERIE FOTO. Cele mai impresionante evenimente din acest an, ilustrate în fotografii

A fost un an pe care nu-l vom uita niciodată; 2020 a transformat viețile tuturor într-o măsură pe care nu ne-am fi putut-o imagina până acum.

Navigarea în pandemie a fost o călătorie remarcabilă, documentată în unele dintre cele mai izbitoare imagini din acest an. Cu toate acestea, au existat o mulțime de alte evenimente au atras atenția în acest an.

GÂNDUL GREEN. România, printre primele 10 țări europene în topul risipei de alimente

Risipia de alimente este una dintre cele mai mari probleme ale societății contemporane. Cu toate că există mulți oameni care nu își permit hrana zilnică, multe supermarketuri și persoane fizice aruncă anual la gunoi milioane de tone de mâncare. ONG-urile trag un semnal de alarmă în acest sens, creând programe speciale și propunând educația alimentară în școli. Toate aceste subiecte au fost dezbătute în ultima ediție a Gândul Green.

Simona-Maya Teodoroiu, fost judecător CCR: ”Depolitizare nu înseamnă semi-politizare. Audierile în Comisia Juridică au fost o simplă mascaradă!

Simona-Maya Teodoroiu – fost judecător al Curții Constituționale a României (CCR), dar și fost secretar de stat în Ministerul Justiției – a postat în mediul online un text-concluzie după audierile care au avut loc, astăzi, la Comisia Juridică.

DOCUMENTE EXCLUSIVE. Clotilde Armand, amendată de Garda de Mediu cu o sumă-record în scandalul gunoaielor din Sectorul 1! Decizia arată că ROMPREST a respectat întocmai legislația!

Garda Națională de Mediu s-a pronunțat în legătură cu gunoaiele din Sectorul 1 și a sancționat Primăria lui Clotilde Armand pentru nerespectarea obligatiilot legale ce îi revin ccu privire la curățenia urbei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord