8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Șeful spionajului german: Rusia este pregătită să atace Ucraina

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Șeful spionajului german: Rusia este pregătită să atace Ucraina
Rusia poate ataca Ucraina „oricand”, afirmă purtătorul de cuvânt al Casei Albe / Sursă FOTO: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 29/01/2022, 08:00
Actualizat: 29/01/2022, 08:39

Rusia este pregătită să atace Ucraina, dar nu a decis încă dacă va face acest lucru, a declarat șeful serviciului german de informații externe, pe fondul escaladării tensiunilor dintre Moscova și Kiev.

„Cred că decizia de a ataca nu a fost încă luată”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului de informații externe al Germaniei.

„Criza poate evolua în mii de feluri”, a declarat Bruno Kahl pentru Reuters, enumerând ca posibile scenarii, printre care mișcări de destabilizare a guvernului de la Kiev sau de susținere a separatiștilor din est și de împingere înainte a liniei de demarcație. (Citește mai multe aici…)

Concluzie șocantă a polițiștilor care investigau moartea unui bărbat despre care credeau că a fost mâncat de câini

Polițiștii ilfoveni au descoperit că un bărbat găsit mort pe centura Bucureștiului, despre care se credea că a fost mâncat de câinii fără stăpân, fusese, de fapt, călcat de două tiruri turcești, după ce, inițial, primul autotren îl târâse pe asfalt pe o distanță de aproximativ opt kilometri. Șoferii care l-au strivit pe bărbat au fost prinși în Vama Giurgiu, înainte să părăsească țara. (Citește mai multe aici…)

ÎPS Teodosie rămâne în carantină. Tribunalul Constanţa a respins apelul Arhiepiscopului Tomisului cu privire la măsura impusă de DSP București

Tribunalul Constanţa a respins apelul lui ÎPS Teodosie în legătură cu anularea deciziei de carantinare, iar decizia este definitivă. Carantina este valabilă până sâmbătă, inclusiv. Tribunalul Constanţa a judecat, vineri seara, apelul lui ÎPS Teodosie la decizia Judecătoriei Constanţa, care a respins cererea de ridicare a carantinei. Instanţa a menţinut decizia primei instanţe. (Citește mai multe aici…)

Valeriu Gheorghiță: Rata de spitalizare din România este de două ori mai mare decât în UE și decesele de trei ori mai multe

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că în acest moment este evident că avem o transmitere comunitară a variantei Omicron. Medicul a precizat că în România rata de spitalizare în ATI este de două ori mai mare față de țările din Uniunea Europeană, iar rata de mortalitate este de trei ori mai mare față de media din UE. (Citește mai multe aici…)

„Ploaie de bani” pe o stradă din Alexandria. Cum a ajuns o sacoșă plină cu bancnote pe capota unei mașini

Doi fraţi care se aflau în trafic în Alexandria, Teleorman, s-au trezit cu o sacoșă plină cu bani pe parbrizul mașinii. Evenimentul s-a produs într-o intersecție intens circulată din Alexandria, Teleorman. Cum au ajuns banii pe capota mașinii. Aflați în trafic, doi fraţi, frate şi soră, s-au trezit cu o sacoșă plină cu bani pe parbrizul mașinii.

Din primele informaţii, sacoşa plină cu bani căzuse de pe capota autoturismului care circula în faţa lor. Din cauza vitezei, de pe parbriz sacoşa cu bani ajuns pe strada, iar peste ea a trecut o alta mașină. (Citește mai multe aici…)

Ministrul Energiei: Noua schemă de compensare a facturilor va fi aplicată de la 1 februarie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți că noua schemă de compensare a facturilor la energie electrică și gaze naturale urmează să fie aplicată de la 1 februarie, nu retroactiv.

De asemenea, oficialul a declarat că actuala coaliție de guvernare va analiza măsurile care urmează a fi luate de la 1 aprilie,

Noua ordonanţă de urgenţă va fi adoptată în şedinţa de Guvern de marţi după-amiaza, a spus el, în cadrul unei conferinţe privind criza energetică. (Citește mai multe aici…)

Octavian Jurma: În cazul copiilor, Omicron a plecat cu un handicap de 50% față de Delta și este deja mult in față

Epidemiologul Octavian Jurma a analizat modul în care variantele Omicron și Delta au evoluat în rândul copiilor, el subliniind că varianta Omicron este mult mai contagioasă.

Epidemiologul a notat, critic, că este cert că Omicron nu îngrijorează pe nimeni pentru că produce „doar” de 2 ori mai mulți copii în spitale de două ori mai repede decât Delta.

„În cazul copiilor, Omicron a plecat cu un handicap de 50% față de Delta și este deja mult în față, atât ca viteză cât și ca număr de copii aflați zilnic în spital (azi 749, cu 50% peste vârful valului Delta). (Citește mai multe aici…)
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult