Concluzie șocantă a polițiștilor care investigau moartea unui bărbat despre care credeau că a fost mâncat de câini. Anchetatorii au descins în forță peste șoferii turci din Vama Giurgiu

Concluzie șocantă a polițiștilor care investigau moartea unui bărbat despre care credeau că a fost mâncat de câini. Anchetatorii au descins în forță peste șoferii turci din Vama Giurgiu
Foto cu caracter ilustrativ. MEDIAFAX FOTO
Publicat: 28/01/2022, 17:49
Actualizat: 28/01/2022, 19:46

Polițiștii ilfoveni au descoperit că un bărbat găsit mort pe centura Bucureștiului, despre care se credea că a fost mâncat de câinii fără stăpân, fusese, de fapt, călcat de două tiruri turcești, după ce, inițial, primul autotren îl târâse pe asfalt pe o distanță de aproximativ opt kilometri. Șoferii care l-au strivit pe bărbat au fost prinși în Vama Giurgiu, înainte să părăsească țara.

Polițiștii ilfoveni au fost anunțați, joi după-amiază, în jurul orei 18.00, că pe Drumul Național de Centură București se află un cadavru zdrobit.

Anchetatorii care au ajuns la fața locului au observat că trupul era parțial dezbrăcat, avea mâinile și picioarele rupte, iar o parte a scalpului lipsea. Prima ipoteză luată în calcul a fost că trupul fără viață ar putea fi al unui migrant ilegal care, cumva, a căzut dintr-un tir, după care a fost mâncat, parțial, de o haită de câini.

Cercetarea la fața locului a scos, însă, la lumină adevăratele circumstanțe ale modului  în care s-a produs moartea violentă a victimei, după ce, pe același sens de mers, dar cu opt kilometri în spate, a fost descoperit un bocanc care aparținea celui decedat.

Cu ajutorul camerelor de supraveghere de pe drum, dar și a urmelor de sânge de pe asfalt, polițiștii au realizat că victima a fost lovită de un tir înmatriculat în Turcia, care a târât trupul pe o distanță de opt kilometri. După ce s-a desprins de caroseria primului tir, omul a fost călcat de un al doilea tir turcesc, care circula în spatele primului.

Victima este o persoană fără adăpost

Imediat ce au înțeles cum au stat lucrurile, polițiștii au anunțat Vama Giurgiu să bocheze toate tirurile și să nu se permită niciunuia să părăsească teritoriul României.

Cele două vehicule au fost găsite de anchetatori. Sub unul dintre ele s-au descoperit resturi umane, iar pe anvelopele celui de-al doilea au fost găsite urme de sânge. Niciunul dintre șoferi nu a fost reținut, însă a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cei doi au fost audiați prin intermediul unui traducător autorizat și ar fi menționat nu au știut faptul că au trecut peste un pieton.

Între timp, victima a fost identificată și, potrivit unor surse din Poliție, este o persoană fără adăpost, care obișnuia să vagabondeze în zona comunei Afumați.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase