8 ȘTIRI DE LA ORA 8. „Vodianoi”, liderul batalionului „Sparta”, ar fi fost ucis de soldații ucraineni

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. „Vodianoi”, liderul batalionului „Sparta”, ar fi fost ucis de soldații ucraineni
Sursa: Profimedia
Publicat: 22/04/2022, 07:54

Armata ucraineană a anunţat, joi, lichidarea unuia dintre liderii rebelilor din Doneţk, comandantul celei de-a doua subunităţi a batalionului „Sparta”, Serghei Agranovici, cunoscut sub numele de „Vodianoi”, potrivit Korrespondent.

Liderul batalionului „Sparta” din Doneţk, ar fi fost ucis de trupele ucrainene

Potrivit militarilor ucraineni, Agranovici a fost ucis în timpul luptelor din Avdiivka, regiunea Donețk, relatează Korrespondent.

Rusia invadează Ucraina, ziua 58: Rusia a respins o propunere de armistiţiu pe durata Paştelui ortodox

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-o înregistrare video difuzată în noaptea de joi spre vineri că Rusia a respins o propunere de armistiţiu în perioada Paştelui ortodox din acest week-end.

Discuție „foarte naturală” despre un atac nuclear asupra SUA, la televiziunea de stat rusă: „Americanii nu au acest tip de rachetă”

La televiziunea rusă de stat Rossia 1 se discută „foarte natural” despre un atac nuclear asupra SUA. Miercuri, Rusia a testat cu succes racheta balistică intercontinentală „Satan 2”, care poate distruge întreg orașul New York, după cum s-au lăudat rușii la postul public.

VIDEO | Putin, în stare gravă? Detaliul care îl trădează pe liderul rus

Un video în care președintele rus Vladimir Putin se ține cu mâna de o masă, în timpul unei întâlniri de joi, a stârnit noi controverse privind starea sa de sănătate, care s-ar fi deteriorat după invazia Ucrainei.

Zelenski: Rusia pregătește un referendum fals în Herson și Zaporojie

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că dorește să organizeze un fals referendum pentru independență în regiunile sudice Herson și Zaporojie, pe care le ocupă.

UE a dispus sancțiuni pentru mai multe persoane și entități care au legătură cu programul de arme nucleare al Coreei de Nord

Uniunea Europeană a sancţionat opt persoane şi patru entităţi care au legătură cu programul de arme nucleare al Coreei de Nord. Persoanele vizate ocupă funcţii de conducere în instituţii implicate în dezvoltarea programului de rachete, conform unui comunicat emis joi de autoritățile europene.

Alec Baldwin a fost achitat în cazul acuzației de ucidere din culpă de pe platourile de filmare

Actorul Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a aflat verdictul pentru acuzația de ucidere din culpă de pe platourile de filmare a producției western „Rust”. Starul a făcut anunțul achitării sale pe rețelele sociale.

Părintele Necula: „Dumnezeu este chiar și în război…”

„Dumnezeu e acolo lângă aceia care au știut să facă din războiul acesta o mărturie creștină. Mă întorc după câteva nopți nedormite, acum, când noi filmăm, sunt după nopți multe nedormite în voluntariatul Crucii Roșii. Și după întâlniri cu ofițerii de Poliție de Frontieră de la Sighet, după mii de telefoane, după o muncă enormă pe platforma Pro Ucraina de la noi de la Sibiu, care a trimis zeci de TIR-uri, Dumnezeu e acolo”, spune părintele.

Prezent în cadrul podcast-ului „Altceva cu Adrian Artene”, părintele Constantin Necula a vorbit, printre altele, despre războiul din Ucraina.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult