A stricat Fântâna lui Neptun din FLORENȚA! Gestul revoltător al unui turist german, pentru un selfie

Publicat: 05 09. 2023, 22:44
Actualizat: 05 09. 2023, 22:49

Un turist german s-a urcat pe Fântână lui Neptun din Florența pentru a-și face un selfie, dar a provocat daune serioase, pentru care trebuie acum să scoată bani mulți din buzunar.

Fântâna lui Neptun din Florența, un monument neprețuit, a fost construită la mijlocul secolului al XVI-lea și a fost restaurată complet în 2018.

Din nefericire, weekend-ul trecut, un turist german s-a urcat pe Fântână pentru a-și face un selfie, dar a rupt – pur și simplu! – o bucată de marmură din celebrul vestigiu.

Întregul moment a fost surprins de camerele de supraveghere, iar autorul, un german de 22 de ani, a fost prins rapid.

Ulterior, Dario Nardella, edilul Florenței, a publicat imaginile pe Twitter, precizând că turistul va fi obligat să achite o amendă uriașă, fără a preciza suma exactă.

Primarul precizează că nu există nicio justificare împotriva vandalismului patrimoniului cultural.

Anul „turistic” 2023 a fost presărat cu numeroase incidente neplăcute, ale căror „victimă” au căzut monumente istorice de mare importanță din Italia.

De exemplu, mai mulți indivizi au scrijelit nume și inițiale pe Colosseum, iar un bărbat s-a aruncat în Fontana Di Trevi, în ropotul de aplauze al celor din jur.

De asemenea, o altă femeie a fost reținută de carabinieri, după ce și-a umplut sticla cu apă din Fontana di Trevi.

Alegorie a puterii florentine

Fântâna lui Neptun, cunoscută sub numele de Piazza sau Biancone, este o fântână în Florența făcută de un grup de artiști, cu statuia centrală a Bartolomeo Ammannati , și situat în Piazza della Signoria , în apropiere de nord – vest colț al Palazzo Vechi . Fântâna – primul monument de acest gen din Florența – în afară de a fi o piesă fundamentală de mobilier în pătrat și un original de referință pentru furnizarea de apă într-o zonă foarte rare de izvoare, a fost un monument care sărbătorește puterea Cosimo i de Medici, precum și «alegorie a puterii florentine asupra mărilor și a guvernului apelor puse în aplicare de către ducele pe teritoriul toscan».

Numeroase sculptori au participat, cu o abordare bazată pe diferite materiale în natură și culoare, dragă gustul clientului. Rezultatul, cu toate acestea, a fost obiectul unor critici dure la finalizarea acestuia, în timp ce astăzi se citește ca un exemplu emblematic al reînnoirii după secolul mediu XVI, în opoziție cu antiacademismul lui Michelangelo, scrie wikipedia.

Sursa foto: Dario Nardella | Twitter