Adevărul despre blocajele din Pasajul Unirii. Ionuț Ciurea: „Ei nu știu cum să fure de la asfalt, nu să adauge. Gabaritul a fost tot timpul de 3,5 metri înălțime” | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 11 10. 2022, 12:46

This browser does not support the video element.

Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructură, a vorbit, luni seară, în emisiunea „Cu Gândul la București” despre situațiile în care mai mulți șoferi s-au blocat în limitatoarele de gabarit de la Pasajul Unirii. Cine este de vină pentru aceste incidente, în viziunea specialistului în infrastructură.

„Acea barieră, în ghilimele, se numește grindă de gabarit (…) Trebuie să te uiți la indicatoare, și indicatoarele sunt clare (…) Întotdeauna pasajul a fost la gabarit de 3,5 metri pe înălțime. Nu a mai scăzut, este doar o poveste. Ei nu știu cum să fure de la asfalt, nu să adauge. Problema este la șoferi, ori nu sunt atenți, ori merg după GPS și nu se uită la cât este gabaritul, dar ar trebui să facă lucrul acesta, mai ales când circuli cu TIR-ul prin centrul orașului, pentru că trebuie să te uiți”, a precizat Ionuț Ciurea în cardul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Potrivit specialistului în infrastructură, în apropiere de pasaj trebuie montate și alte indicatoare, prin care șoferii să fie atenționați cu privire la limita de gabarit.

„Pot fi puse niște indicatoare, în zonele cheie, în apropiere de intrările în pasaj. Ar trebui să ai niște indicatoare, să arăți din timp (că există limită de înălțime – n.r.)”, a mai precizat Ionuț Ciurea.

Când se vor deschide Pasajele Berceni și Olteniței

Acesta a mai precizat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că pasajele Berceni și Olteniței de pe Centura Capitalei nu se vor deschide până la sfârșitul acestui an, așa cum se dorea inițial.

„Erau promisiuni, dar nu se vor deschide (până la sfârșitul anului). Până în mai, să sperăm, se va deschide Berceni, și apoi Olteniței. În mod normal, până în vară, ambele ar trebui să fie gata, să nu ne ducem mai departe de vara anului viitor. Avantajul la aceste două pasaje este că sunt două proiecte separate, dar sunt lipite, și împreună înseamnă și extinderea DNCB ( Centura Capitalei – n.r.) la două benzi pe sens”, a precizat Ionuț Ciurea, director al Asociației Pro Infrastructură, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.