Adrian Artene, cu „ALTCEVA”, nominalizat la Premiile Radar de Media, categoria „Cel mai așteptat podcast al verii 2023”

Publicat: 04 04. 2023, 16:29
Actualizat: 04 04. 2023, 16:31

This browser does not support the video element.

Podcastul „Altceva ” a împlinit doar un an de existență, dar a fost suficient ca să se impună în peisaj. O dovedește recenta nominalizare la Premiile Radar de Media, categoria „Cel mai așteptat podcast al verii 2023”.

Podcastul „Altceva”, realizat de jurnalistul Adrian Artene, este difuzat de publicațiile Gândul.ro și CANCAN.ro.

„Altceva”, un podcast care sparge barierele

Adrian Artene a fost nominalizat la Premiile Radar de Media la o categorie în care mai apar „nume grele” ale acestui nou gen jurnalistic, precum Mihai Morar și Cătălin Măruță.

Așa cum îi spune și numele, „Altceva” este un podcast care sparge barierele. Merge dincolo de limitele unui gen în care regulile tind a fi impuse de tot felul de influenceri, iar subiectele sunt, de cele mai multe ori, fără substanță și impact.

„Altceva” înseamnă 55 de emisii și 3300 de minute de filmare, cu zile întregi de documentare și pregătire profesională în cel mai mic amănunt. „Altceva” este despre invitați aleși nu după „cum e la modă”, ci într-o manieră proprie, care urmărește ca povestea expusă să aducă plusvaloare.

Podcastul lui Adrian Artene, Directorul Editorial al trustului de presă GÂNDUL (Gândul.ro, Prosport.ro, Cancan.ro, CSID.ro, Promotor.ro), este filmat într-un spațiu elegant, specific unui om de litere – o bibliotecă de pe rafturile căreia ideile cărților expuse sunt extrase și dezvoltate în emisiuni care dau sens celor mai profunde valori din societatea românească.

Adrian Artene despre „misiunea «Altceva»”

Podcastul „Altceva” este difuzat săptămânal, în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00, pe site-urile GANDUL.ro și CANCAN.ro. În scurt timp de la lansare, emisiunea și-a câștigat locul în piață și, grație unui număr record de urmăritori, are o poziție fruntașă în topul celor mai bune podcasturi din România.

Cu ceva timp în urmă, Adrian Artene explica, pe scurt, ce anume își propune cu podcastul „Altceva” și cum vede el prezența acestui produs pe piața media din România:

«Altceva» nu este un titlu convențional, ci un cuvânt care înseamnă, esențialmente, misiunea acestui podcast: aceea de a propune într-o risipă de podcasturi, un produs despre oameni proeminenți, care sunt parte din cultură. Comunitatea oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele. Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică. A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumina”.

Având invitați de marcă și tratând subiecte cu totul și cu totul aparte, Adrian Artene a reușit să facă …altceva prin podcastul „Altceva”.

Podcastul „Altceva” poate fi votat AICI!

Adrian Artene, carte de vizită

Jurnalistul Adrian Artene publică în presa națională din anul 1996, adică de mai bine de un sfert de secol. Timp de 10 ani, a lucrat ca reporter special în Departamentul Investigații la „ZIUA”, dar în CV-ul său regăsim și „România Liberă”, „Jurnalul Național”, „Averea” (înainte să devină „Click”), „Cancan” sau „Național” (ca redactor-șef).

În prezent, Adrian Artene este director editorial al Grupului de presă GÂNDUL și coordonează, printre altele, Gândul, ProSport, Cancan, Ciao, Promotor, Descoperă, ApropoTV și Ce se întâmplă doctore.