VIDEO: „Afaceri murdare” cu materiale reciclabile: Un tânăr de 25 de ani a făcut evaziune fiscală de 1 MILION de lei. Polițiștii l-au reținut

Publicat: 18/03/2023, 14:25
Actualizat: 18/03/2023, 14:26

Polițiștii din București au făcut patru percheziții în județul Ilfov și au ridicat cinci persoane pentru a le audia, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Conform polițiștilor și procurorilor, în perioada octombrie 2016 – prezent, în mod repetat, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, reprezentant al unei societăți comerciale, nu ar fi înregistrat veniturile realizate ca urmare a comercializării unor cantități de materiale reciclabile (aproximativ 1.000 de tone deșeuri), către mai mulți beneficiari.

„Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat în dauna bugetului consolidat al statului este estimat la 1.000.000 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie, printre care 28 carduri de bancare de combustibil și de credit”, conform Poliției Capitalei.

Bărbatul de 25 de ani a fost reținut

„În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost conduse la audieri, față de bărbatul de 25 de ani fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale bănuitului până la concurența sumei de 802.171 lei”, potrivit Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Percheziții în Brașov și Bacău, după ce doi interlopi plătiți de mafia cazinourilor au bătut mai mulți pasionați de jocuri de noroc

Prinși în flagrant când primeau 70.000 de euro. Filiala din Bucureşti a Parchetului European investighează o fraudă cu fonduri europene legată de un proiect IT de 1 MILION de euro

12 percheziții într-un dosar privind obținerea ilegală de indemnizații în pandemie. Prejudiciul, URIAȘ! | VIDEO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase