12 percheziții într-un dosar privind obținerea ilegală de indemnizații în pandemie. Prejudiciul, URIAȘ! | VIDEO

12 percheziții într-un dosar privind obținerea ilegală de indemnizații în pandemie. Prejudiciul, URIAȘ! | VIDEO
Percheziții / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 09/03/2023, 09:52

IGPR informează că poliţiştii dâmboviţeni efectuează joi, 9 martie, 12 percheziţii în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Constanţa, Bacău şi în Bucureşti într-un dosar privind întocmirea în fals a unor contracte de prestări servicii prin care s-ar fi atestat că, în contextul pandemiei de Covid-19, ar fi fost afectată activitatea artistică.

Folosindu-se de acte false, persoanele în cauză au obținut indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa.

Prejudiciu estimat la peste 560.000 de lei

În acest caz, prejudiciul este estimat la peste 560.000 de lei.

La data de 9 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au pus în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară – 5 în judeţul Dâmboviţa, 3 în judeţul Argeş şi câte unul în judeţele Prahova, Constanţa, Bacău şi municipiul Bucureşti”, informează IGPR.

Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la audieri.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii, arată sursa citată. Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul pandemiei de Covid-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obţinute indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase