Alimentul care nu trebuie ținut niciodată în FRIGIDER. Majoritatea gospodinelor fac această greșeală

Publicat: 07 03. 2023, 12:40
Foto: Profimedia

Chiar dacă frigiderul este cel mai sigur spațiu de depozitare pentru alimente, unele din ele nu trebuie ținute, sub nicio formă, aici.

Mulți nu știu că, de exemplu, cartofii nu se țin în frigider. Motivul este unul cunoscut: amidonul din cartofi se descompune la temperaturi scăzute, astfel că se vor strica mai repede.

Dacă ești tentat să depozitezi în frigider orice aliment perisabil, specialiștii Foods Standards Agency recomandă să eviți păstrarea cartofilor în aceste condiții.

Cel mai important aliment pe care NU trebuie să îl depozitezi în frigider este cartoful. Când este ținut la frigider, amidonul din cartof se transformă în zahăr. Atunci când sunt copți sau prăjiți, aceste zaharuri se combină cu asparagina (aminoacid neesențial, ce ajută la echilibrarea sistemului nervos uman) și dau naștere unei substanțe numite acrilamidă chimică, considerată ca fiind dăunătoare.

În consecință, cartofii cruzi ar trebui depozitați într-un loc răcoros și uscat, dar niciodată în frigider.

Ce alte alimente nu se țin în frigider

Pepenele roșu întreg se ține în frigider doar dacă a fost deja tăiat. Cei întregi, în schimb, își pierd din antioxidanți dacă sunt ținuți la rece. Un loc în care să fie ferit de soare este suficient.

La roșii, procesul de coacere nu se oprește în momentul în care au fost culese. Singura situație când ar trebui să le țineți în frigider este când sunt deja foarte coapte.

Ceapa nu rezistă foarte mult în condiții umede, cum ar fi în frigider.

Nici mierea nu se ține în frigider, deoarece se cristalizează și devine fără gust.

Uleiul de măsline își schimbă gustul și textura, dacă este ținut în frigider.

De asemenea, usturoiul se strică mai repede din cauza umidității, frigului și lipsei aerului.

Boabele de cafea nu se țin în frigider, deoarece devin umede și își pierd gustul.

Nici pâinea nu se ține în asemenea condiții, deoarece produce amidon, care suferă reacții chimice.

Fructele cu sâmburi (piersici, caise, prune, cireșe) vor mucegăi mai repede în frigider.

Alte alimente care nu se țin în frigider: banane, dovleci, busuioc proaspăt, unt de arahide, murături, căpșune, ketchup, sos de soia, fructe uscate, ciocolată, produse de patiserie, condimente, dulceață, șampanie, citrice, ulei de cocos, mere, castraveți, avocado, siropuri.