VIDEO Acuzații grave la adresa Romsilva, aduse de activistul Alex Găvan: „A SABOTAT cu bună știință cel mai mare concurs de ciclism din estul Europei”

Publicat: 09 05. 2023, 08:53
Actualizat: 09 05. 2023, 16:23

This browser does not support the video element.

Alpinistul Alex Găvan acuză Romsilva Ilfov că a sabotat cel mai mare concurs internațional de ciclism cross country din estul Europei. Activistul de mediu susține că instituția a arat cu plugul poteci pe care se desfăşoară „Prima evadare”, chiar înainte de startul competiției.

„Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, își începe mesajul activistului de mediu Alex Găvan adresat Romsilva Ilfov. El acuză instituția că a arat cu plugul poteci pe care se desfăşoară cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei.

„Dragă Romsilva Ilfov,

După cum bine știi deja, conform propriilor tale norme, pădurile din jurul Capitalei au, în principal, un scop social și de recreere. Iar Prima Evadare este cel mai mare concurs internațional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanți.

În cei 15 ani de existență a devenit unul dintre evenimentele emblematice ale Bucureștiului atrăgând, pe lângă iubitorii de natură și de pedalat amator și nume mari ale acestui sport, cum ar fi o multiplă campioană mondială și olimpică. Cum s-ar zice, treabă serioasă”, scrie, pe Facebook, Alex Găvan.

„Romsilva Ilfov a sabotat cu bună știință evenimentul cu doar puțin timp înainte de start”

„Dragă Romsilva Ilfov,

Să ari cu plugul în mai mulți ani fix potecile pe care se desfășoară acest concurs, fix înainte de concurs, așa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km și acum câteva zile, sabotând cu bună știință evenimentul cu doar puțin timp înainte de start și amenințându-i astfel desfășurarea, nu este doar un gest abuziv, ci și ceva care, cu siguranță, nu îți face cinste.
Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult.

Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educație, cât și la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiționat și cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental”, continuă activistul de mediu.

Vă recomandăm să citiți și: