Campania umanitară „Joy for Nepal”, inițiată de alpinistul Alex Găvan, a adunat peste 100.000 de euro

Publicat: 05/08/2015, 21:57

Campania „Bucurie pentru Nepal”/ „Joy for Nepal”, inițiată de alpinistul Alex Găvan, a strâns până la această dată echivalentul în lei al sumei de 101.000 euro, pentru finanțarea unor proiecte de reconstrucție post-cutremur, în Nepal.

„Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect. Gândul că sunt zeci de mii de oameni care au contribuit mă emoționează și mă umple de recunoștință”, a declarat Găvan.

„Mă simt de parcă am urcat împreună un vârf de peste 8000 de metri – al șaptelea optmiar al meu. Așa cum și în Himalaya, după ce ai atins vârful trebuie să și revii în tabăra de bază pentru a se considera ascensiunea completă, acum urmează partea a doua a proiectului: finanțarea responsabilă și transparentă a acestor bani în activități de reconstrucție”, a mai explicat alpinistul.

Potrivit unui comunicat remis gândul, toți banii strânși vor ajunge la oamenii aflați în nevoie, din Nepal, prin intermediul proiectelor de reconstrucție gestionate de organizația Kharuna-Shechen, fondată de Matthieu Ricard. Obiectivul campaniei este să finanțeze reconstrucția comunităților izolate care au fost afectate de cutremurul din 25 aprilie 2015, precum refacerea de școli.

Banii din donații nu vor finanța cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane și a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanțator propriu.

Majoritatea donațiilor din cadrul campaniei „Joy for Nepal” au venit de la donatori persoane private, care au trimis un SMS în valoare de 2 euro la un număr pus la dispoziție prin platforma www.donatie.ro. Până pe 31 iulie, au fost trimise 31.070 de SMS-uri, echivalentul a 62.140 Euro. Potrivit procedurilor platformei www.donatie.ro, toți banii vor fi transferați spre proiect după luna septembrie, operatorii de telefonie acceptând să susțină această campanie fără costuri de operare.

Acest număr a fost dezactivat începând cu data de 1 august și nu mai poate fi folosit pentru a susține cauza #joy4nepal.

Restul banilor au venit din donații cu cardul și transferuri bancare de la persoane private și din sponsorizări de la companii, precum și din inițiative de strângere de fonduri.

În lunile august-septembrie se vor mai putea face donații pe site-ul www.alexgavan.ro/nepal, precum și sponsorizări. De asemenea, în această perioadă se află în derulare o campanie de strângere de fonduri cu sprijinul Paravion, care a creat o facilitate pe site-ul propriu pentru a permite clienților săi să doneze un euro în momentul achiziției de servicii turistice. Paravion va dubla fiecare contribuție făcută de clienții săi, iar posibilitatea de a dona este valabilă în mai multe țări în care activează compania.

Campania „Bucurie pentru Nepal”/ „Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia care s-a produs în Nepal începând cu cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe Alex Găvan în Tabăra de Bază de pe Lhotse/ Everest.

Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor și progresele realizate.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,9 s-a produs la 25 aprilie în Nepal, provocând moartea a peste 8.000 de persoane. Acesta a fost urmat de o serie de replici violente.

Patru alpiniști români, Alex Găvan, Teo Vlad, Zsolt Török și Justin Ionescu, se aflau în expediții pe Everest în momentul producerii acestui cutremur, toți scăpând nevătămați după seism și revenind cu bine în țară.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 7,3 a avut loc, la 12 mai, în Nepal, provocând moartea a peste 100 de persoane și distrugând clădirile a căror structură fusese deja avariată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte