„Bestia” a murit la 66 de ani! Temutul criminal în SERIE a ucis peste 190 de copii

Publicat: 13 10. 2023, 18:25

Unul dintre cei mai temuți criminali în serie, columbianul Luis Alfredo Garavito, supranumit „monstrul din Genova” sau „Bestia”, a murit, joi dimineață, la 66 de ani.

Acesta era încarcerat încă din 1999, după ce fusese arestat pentru tentativa de a răpi un copil. Garavito a murit într-o clinică din Columbia, din cauza unor boli multiple.

În luna mai 2023, presa locală informa că asasinul feroce suferea de cancer și leucemie.

În 2000, Luis Alfredo Garavito a fost condamnat la 835 de ani de închisoare, pentru violarea și uciderea a cel puțin 190 de minori, mai ales băieți, între 1980 și 1999, dar pedeapsa maximă prevăzută în această țară este de 40 de ani.

„Bestia” mărturisise totodată că a ucis copii și în Venezuela și Ecuador, țări vecine cu Columbia, scrie ziaruldeiasi.ro.

Potrivit mărturisirilor sale și anchetelor din Columbia, Garavito se dădea drept o persoană fără adăpost, călugăr sau vânzător ambulant pentru a atrage copii cu daruri și bani, pe care apoi îi viola și îi ucidea.

„Bestia” Garavito: „Ce s-a făcut e deja făcut…”

Într-un interviu din 2004, Garavito, născut în Genova, un mic oraș din Columbia, declara că s-a convertit la creștinism și și-ar fi iertat deja păcatele. „Ce s-a făcut e (deja) făcut. Nu mă voi martiriza”, spunea „monstrul”.

În septembrie 2023, Luis Alfredo Garavito ar fi putut fi eliberat condiționat, deși a recunoscut că a violat, torturat și omorât sute de copii.

Potrivit legii columbiene, „Bestia” putea ajunge liber după ce a executat trei cincimi din pedeapsa sa, care era supusă unei perioade de probă care necesită o bună conduită, raportarea schimbărilor de domiciliu, abținerea de la infracțiuni și participarea la audieri în instanță.

Totuși, Garavito ar fi avut restricții după eliberare, precum pierderea dreptului de vot, neeligibilitatea pentru angajarea sa în cadrul Guvernului sau al școlilor și restricții de călătorie fără permisiune. Pe de altă parte, nu ar fi fost necesară supravegherea sau un dispozitiv de monitorizare localizat pe gleznă.

Sursa foto: Wikipedia / Pixabay (caracter ilustrativ)