Cât costă o sticlă de apă la un hotel din Delta Dunării. Turiștii s-au uitat de două ori în portofel

Publicat: 07 06. 2022, 08:00
Foto ilustrativ: Pixabay

Vacanță mai scumpă în 2022 pentru români. De la o banală sticlă de apă plată până la o porție de hamsii pe malul mării, surprizele se țin lanț de buzunarele turiștilor.

HORECA și-ar putea reveni puternic în sezonul estival 2022, din cauza „exploziei” prețurilor. În Delta Dunării, dincolo de cele 30 de tipuri de ecosisteme, 130 de specii de pește și 360 de specii de păsări, pensiunile și hotelurile oferă servicii de calitate, la prețuri nu tocmai accesibile oricui.

Foto ilustrativ: Pixabay

Cât costă o sticlă de apă în Delta Dunării

În 2022, în Delta Dunării, o simplă sticlă de apă la 500 ml costă 2 lei la un magazin din sat și ajunge la 9 lei dacă se consumă la un restaurant/hotel cunoscut.

Dacă apa mai este și „de firmă”, cum ar fi din Franța, poate să ajungă la 14 lei sticla de 750 ml.

Pentru cei care vor să se răsfețe, o ciocolată caldă îi va costa 15 lei și un ceai, 12 lei.

Foto ilustrativ: Captură YouTube.com

Șprotul sau hamsia, „dilema” de la malul mării

Șprotul sau țața, cum se mai numește popular, este varianta „săracă” a hamsiei. În general, 1 kg de șprot costă 12 lei, în timp ce 1 kg de hamsii „îi duce” pe bucătari la 22 de lei. Cei doi peștișori seamănă izbitor și confuzia se face relativ ușor.

Totuși, românii pot să discearnă dacă sunt păcăliți cu șprot, la preț de… hamsie. Peștii au gurile diferite, hamsiile au gura mare, iar corpul mai alungit, în timp ce șprotul esrte mai plat.

Diferența o face și gustul, bineînțeles, deoarece conținutul de grăsimi este mai mare la hamsii și ele sunt sărate fără mirodenii.

Cât a ajuns să coste o porție de hamsie pe Litoral

O porție de hamsie la Agigea ajunge la 25 lei / 200 grame, inclusic cu mujdei de usturoi.

La un restaurant, porția de hamsii cu mujdei, lămâie și mămăliguță costă 36 lei porția de 200 grame.

În zona Delfinariului de la Constanța, o porție de hamsii costă 35 de lei porția de 200 grame, dar se dă cu mix de salate, mujdei, lămâie și mămăligă.

În 2022, românii vor plăti mai mult pentru vacanțe, chiar și cu 25%, să nu mai punem la socoteală prețul carburanților. Sunt cele mai mari prețuri din ultimii 25-30 de ani în România, pe litoral.

Foto: Captură

Cât a ajuns să coste un sejur la mare în 2022

Prețurile pornesc de la 1.200 de lei pentru un sejur de 7 nopți la un hotel de 3 stele, fără masă și alte facilități. Pentru un hotel de 4 stele, prețul ajunge la 9.000 de lei!

Pentru un sejur în stațiunea Venus, tarifele variază între 1.600 și 6.000 de lei. Cea mai ieftină stațiune este Eforie, unde un sejur costă undeva între 2.500 și 3.000 de lei, scrie antena3.ro.