Câți lei a ajuns să coste un pahar cu bere în Mamaia! E de două ori mai scump decât în București

Câți lei a ajuns să coste un pahar cu bere în Mamaia! E de două ori mai scump decât în București
Sursa foto: Facebook
Publicat: 13/07/2022, 12:08

Tot mai mulți turiști se plâng de prețurile tot mai mari din Mamaia, atât când este vorba despre cazare, cât și despre prețurile de la terasele din stațiune.

Spre exemplu, un pahar de bere costă într-un celebru local din zona „Butoaie” din Mamaia costă 14 lei, aproape dublu față de prețul berii la draught de la multe din terasele din București.

Odată cu venirea sezonului estival 2022, comercianții de pe litoral au mărit prețurile, o cafea ajungând să coste, în Mamaia, și 20 de lei.

La un restaurant din zona „Butoaie” din Mamaia, o cafea „aromată” costă 20 de lei.

Prețuri tot mai mari la Mamaia

Prețurile foarte mari din nordul litoralului îi sperie pe turiști și îi trimit în alte stațiuni. Mamaia este una dintre cele mai mari „victime” ale exodului turiștilor, în contextul în care, în plin sezon, multe șezlonguri sunt goale, iar managerii teraselor din stațiune se plâng că au prea puțini clienți.

Unul dintre motive este taxa de parcare, care este foarte mare: vizitatorii stațiunii ajung să plătească mai bine de 90 de lei pe zi pentru a-și parca mașina.

Patronii de pe litoral, mai ales de la Mamaia, se așteptau ca vara aceasta să reușească să își recupereze pierderile suferite în timpul pandemiei, dar se pare că planurile le-au fost date peste cap. În Mamaia Nord, șezlongurile sunt mai mult goale, iar turiștii sunt foarte puțini.

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa ori a servi o cafea la un restaurant.

Prețurile din Mamaia sunt tot mai mari și nu vorbim numai de cazare, ci și de restaurante și terase. Nu mică i-a fost mirarea unui client al unei terase din stațiune să vadă pe nota de plată că o pizza costă… 80 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase