Ce persoane publice din România și-au făcut morminte din timpul vieții. „Sunt un om gospodar. Să n-aibă grijă copiii când n-o să mai fiu”

Publicat: 10/07/2022, 15:00

Nu puțini sunt românii care își fac mormânt din timpul vieții. În mediul rural, aceasta este o practică obișnuită, ba mai mult, sunt și români care își trec și numele pe cruce. Nu doar românii de rând recurg la asemenea practici, ci și persoane publice.

Foarte mulți români își fac morminte din timpul vieții, mai ales în satele de la țară, pentru a-și scuti copiii de cheltuieli și de griji după ce mor.

În România este aproape o practică obișnuită printre românii de rând, dar sunt și vedete care au recurs la această variantă.

„Sunt un om gospodar. Mi-am facut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii cand n-o să mai fiu”, anunța îndrăgitul actor Alexandru Arșinel (83 de ani) în urmă cu mai mulți ani.

De altfel, imagini cu mormântul lui Alexandru Arșinel au apărut în presă. Practic, actorul și-a trecut și numele pe cruce, și al lui dar și pe cel al soției sale, Maria.

Stela Enache și-a trecut numele pe crucea lui Florin Bogardo

Mormântul lui Alexandru Arșinel se află în Cimitirul Bellu din Capitală, dar nu pe Aleea Actorilor, ci undeva în zona centrală, foarte aproape de biserică.

O altă vedetă care și-a trecut numele pe cruce este cântăreața Stela Enache.

Artista și-a trecut numele la mormântul soțului ei, regretatul Florin Bogardo, compozitorul care a scris celebra piesă „Ani de liceu”. Mormântul lui Bogardo se află în Cimitirul Bellu Catolic din București.

Adrian Iovan și-a pus o pală de elice, cu numele lui, la mormântul părinților, acolo unde este în prezent înhumat

Și regretatul pilot Adrian Iovan, care a sfârșit în 2014 în accidentul din Apuseni, își amenajase mormântul din timpul vieții, tot în Cimitirul Bellu Catolic.

Adrian Iovan își adusese la mormântul unde erau înhumați părinții săi o pală de elice, specifică mormintelor de aviatori, pe care și-a trecut numele, dar și o fotografie cu el, în uniformă de pilot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase