FOTO | Doar două ghivece cu flori uscate se mai găsesc la Adrian Iovan la mormânt. Timpul i-a șters și numele de pe cruce

Publicat: 15/01/2022, 10:00

După 8 ani de la tragicul accident aviatic în care Adrian Iovan și-a pierdut viața, mormântul regretatului pilot a rămas unul simplu, cu câteva flori uscate, iar timpul a șters chiar și numele acestuia de pe cruce…

Regretatul pilot Adrian Iovan își duce somnul de veci într-un mormânt din Cimitirul Bellu Catolic, acolo unde sunt îngropați și părinții săi.

După opt ani de la dispariția tragică a pilotului, care a sfârșit într-un mod cumplit alături de tânăra Aura Ion, mormântul lui Adrian Iovan a rămas unul foarte simplu, peste care se mai găseau zilele trecute doar două ghivece cu flori uscate.

Pe crucea de piatră în care apar și părinții săi, numele pilotului s-a șters în timp, iar o fotografie cu chipul acestuia încă lipsește…

Numele pilotului de pe cruce s-a șters aproape în totalitate. Mai multe imagini, în GALERIE FOTO

Pilotul și-a adus o pală de elice la mormânt, cu un an înainte să moară

Intactă a rămas însă pala de elice pe care însuși pilotul a așezat-o la mormânt cu aproximativ un an înainte să moară.  De altfel, pala, specifică mormintelor aviatorilor, este singurul element care îți poate atrage atenția că în acel loc este înhumat pilotul Adrian Iovan.

Pala de elice de la mormântul lui Adrian Iovan a fost adusă chiar de către pilot, cu un an înainte să moară. Mai multe imagini, în GALERIE FOTO

Cât despre cei care vin la mormântul pilotului, paznicii din cimitir spun că în afară de Romanița, „care ajunge mai rar”, nu prea au mai văzut pe nimeni în ultima perioadă.

Pe de 20 ianuarie se împlinesc 8 ani de la tragicul accident aviatic în care și-au pierdut viața Adrian Iovan și tânăra studentă la medicină Aurelia Ion.

Opt ani de la tragedia din Munții Apuseni

Pe 20 ianuarie 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan, YR-BNP, de tip Britten Norman BN-2A-27 Islander, care efectua o cursă umanitară în vederea unui transplant de organe, a aterizat forțat într-o pădure din Munții Apuseni.

Copilotul avionului era Răzvan Petrescu, iar aeronava transporta la acel moment o echipă de cinci cadre medicale de la București la Oradea. În accident au murit comandantul Adrian Iovan și studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul și cei patru medici au fost răniți.

Potrivit anchetei, aterizarea forțată s-ar fi produs din cauza faptului că motoarele s-au oprit în zbor, ca urmare a  givrajului, mai ales că vremea era extrem de rece și severă în acea zi. De asemenea, în urma investigației s-a mai stabilit că factorii care au favorizat această situație au fost mai multe decizii eronate ale comandantului, precum cea de a continua cursa în condiții meteo nefavorabile.

Ce a urmat însă după aterizarea forțată a aeronavei a fost extrem de tragic și de șocant în același timp.

Aura Ion a murit de frig

Practic, la momentul impactului, atât Aura Ion cât și Adrian Iovan erau în viață. Operațiunea de căutare și de salvare a victimelor a întârziat însă extrem de mult și a fost una deficitară, în care localizarea s-a făcut în primă fază eronat.

Anunțarea accidentului a fost făcută prin 112 de către medicul Radu Zamfir la ora 16:16, iar primii salvatori au ajuns la victime abia la ora 21:13, aceștia fiind de fapt locuitori din zonă.

Ulterior, certificatul de deces al Aurei Ion a arătat că tânăra a murit de frig, după ce a stat ore în șir în pădurea din Munții Apuseni.

„Luna aceasta comemorăm 8 ani de la Accidentul din Munții Apuseni – accident care a rămas neinvestigat! Aura a pierit sub privirile indiferente și incompetente ale instituțiilor din Romania! Atât s-a putut, am putea spune. Dar nu este așa, avem nevoie de răspunsuri constructive, avem nevoie de o reacție din partea Justiției din România, avem nevoie de mai mult decât indiferenta și mușamalizarea de până acum. Țara aceasta este mâncata de vie de viermele nepăsării, care trăiește în fiecare din noi”, a scris recent pe Facebook Mariana Ciucă, sora regretatei Aura Ion.

Tânăra studentă la medicină avea doar 24 de ani când a murit.

Adrian Iovan avea 55 de ani și doi copii, dintre care un băiat, rezultat din relația cu creatoarea de modă Romanița Iovan. În 2005, pilotul a fost în centrul unui incident șocant, după ce l-a împușcat mortal pe un hoț care intrase în casa cuplului din Primăverii. Justiția a stabilit că Iovan a fost atunci în legitimă apărare.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Dispar centralele termice de apartament! A apărut ceva nou. Cu ce vor fi înlocuite
Informația zilei despre pensii! Milioane de români trebuie să verifice imediat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...