Cel mai scump burger din lume, prezentat la Cluj. Cum arată, ce ingrediente conține și cine a primit cadou primul burger de 6.200 de euro – FOTO

Publicat: 16 07. 2023, 11:17
Actualizat: 16 07. 2023, 11:47
Cel mai scump burger din lume, prezentat la Cluj-Napoca. Cum arată și ce ingrediente conține "burgerul de lux"

Cel mai scump burger din lume, în valoare de 6.200 de euro, a fost prezentat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, urmând să fie lansat special pentru festivalul „Untold” care începe în luna august. Avram Gal, patronul restaurantului „Transylvania Steakhouse” a mărturisit că și-a dorit să ofere un produs special festivalierilor care vin la Cluj-Napoca pentru Untold.

La ora actuală, cel mai scump burger costă 6.200 de dolari și este vândut de un restaurant din New York. Kilogramul de carne Kobe costă 1.000 de euro, iar un kilogram de cartofi La Bonnote costă aproape 700 de euro.

”Am pregătit cel mai scump burger din lume la Cluj, în premieră, care poate fi cumpărat în perioada Untold”, a spus acesta, potrivit informațiilor prezentate de cluj24.ro.

Ce ingrediente conține burgerul de lux?

Potrivit sursei citate, ingredientele conținute de „burgerul de fițe” are ingrediente speciale. Mai excat, un kg de vrăbioară de carne de vită Kobe, 300 de gr chiflă, făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia, și apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, fără minerale, adusă din Norvegia, și care este acoperită cu foiță de aur.

Mai este nevoie de 200 gr brânză Gruyere Swiss maturată 10 luni, 100 de gr jamon iberico de bellota de cinco jotas, cipolla (ceapă) de Tropea caramelizată, maioneză din ou bio Marans cu demiglace de carne Wagyu Kobe, salată biologică din grădina de legume proprie a restaurantului, ou moale bio de găină araucana, chipsuri din cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură nobilă de gâscă, trufe locale din Transilvania, caviar Beluga Imperial, salată creață specială.

Cel mai scump burger din lume, în valoare de 6.200 de euro, cadou pentru o studentă româncă la Sorbona

Burgerul prezentat, sâmbătă, în premieră, a fost dăruit unei absolvente de liceu din Cluj-Napoca, Amalia Hațegan, care a fost admisă în acest an la Universitatea Sorbona din Paris, specialitatea Matematică-Informatică.

Avram Gal, patronul restaurantului „Transylvania Steakhouse”, împreună cu studenta care a primit cadou burgerul de lux

Aceasta a  declarat că este onorată că cineva s-a gândit să premieze performanța, un subiect care cam este uitat în România. ”Cred că ar trebui să punem performanța pe primul loc”, a spus Amalia.

 

Sursă foto: site-ul cluj24.ro