V-ați gândit care sunt cele 3 alimente benefice pentru creier? Doctorul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care sunt acestea și cum acționează asupra organismului, atunci când sunt consumate. Este vorba despre produse nelipsite din alimentație. Iată despre ce este vorba!
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat ce fel de efecte pot avea anumite alimente asupra organismului uman. De pildă, există alimente care pot aduce o multitudine de beneficii corpului, îndeosebi creierului. Pe de altă parte, există și alimente care nu contribuie cu beneficii pentru sănătate și nici nu stimluează activitatea celulelor nervoase.
De data aceasta, medicul neurochirurg a evidențiat 3 alimente care sunt benefice creierului. Primul pe listă este usturoiul, fiind considerat un adevărat panaceu. Lista este completată de pătrunjel și busuioc.
„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o grămadă de alimente care plac creierului. Toate semințele existente sunt foarte bune pentru creierul uman. Eu pledez pentru semințele de dovleac, toate vegetalele, toate legumele. Apa este un element foarte important pentru funcționarea creierului.
Creierul uman are 78 la sută apă, plutește într-un lichid. Nucile sunt foarte bune, usturoiul este un panaceu (curăță vasele, stimulează activitatea celulară, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează activitatea celulelor nervoase). De asemenea, pătrunjelul, busuiocul sunt foarte bune. Avocado este un fruct minunat pentru creier, la fel somonul, peștele marin și peștii sălbatici. Carnea de curcan este foarte bună pentru creier, toate salatele, mierea de albine, ciocolata neagră și cafea”, a recomandat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
Sursă foto: Shutterstock