Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care este fructul bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează activitatea creierului. Acest fruct poate fi consumat în orice anotimp și se găsește în piețele românești. Iată despre ce este vorba!
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a precizat că strugurele negru este fructul bogat în antioxidanți care ar trebui consumat pentru stimularea activității creierului. Celebrul profesor a mai precizat faptul că acest fruct oferă beneficii organismului, și anume „curăță celula nervoasă”. Îndeosebi în timpul toamnei, fructul crește și este cules în multe zone din țară, ajungând chiar și la tarabele piețelor.
„Trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekenduri, când avem timp liber, să mergem spre zona Subcarpatică, pe zona de mănăstiri, și spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem. Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructe. Și când am spus fructe, ne gândim la superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noștri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil”, a explicat Vlad Ciurea, conform CSID.
Strugurii negri conțin resveratrol, un antioxidant puternic ce conformă și culoare movalie a fructului. De asemenea, strugurii negri conțin o multitudine de minerale și vitamine din complexul A, B, C și K.
Totodată, profesorul Vlad Ciurea mai dezvăluia și alte legume sau fructe care aduc beneficii organismului și, implicit, creierului. Printre acestea se numără nucile, ceapa, usturoiul, pătrunjelul și toate fructele de pădure.
„Nucile fac bine creierului. Pe locul doi afinele, toate fructele de pădure, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, toate legumele. După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, spunea dr. neurochirurg Vlad Ciurea, arată antena3.ro.
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)