Celebrități din întreaga lume, îndurerate după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Sir Elton John: ”Am 75 de ani și ea a fost cu mine toată viața, mă simt foarte trist…”

Celebrități din întreaga lume, îndurerate după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Sir Elton John: ”Am 75 de ani și ea a fost cu mine toată viața, mă simt foarte trist...”
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani / Sursa: The Royal Family
Publicat: 10/09/2022, 14:02
Actualizat: 10/09/2022, 14:03

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a îndurerat nu numai familia regală a Marii Britanii, ci și întreaga opinie mondială. O etapă istorică de o importanță covârșitoare, pe toate planurile, se încheie acum, iar celebrități din întreaga lume se declară îndurerate, transmițându-și ultimul omagiu.

Regele Marii Britanii și al Irlandei de Nord este acum Charles al III-lea, acesta fiind punctul de pornire pentru o altă etapă a regalității. Charles al III-lea a fost proclamat rege în timpul ceremoniei Consiliului de Succesiune, iar proclamarea a fost urmată de exclamația ”God save the King” din partea publicului.

Sir Elton John, unul dintre cei mai mari cântăreți ai lumii, a declarat că Regina Elisabeta a II-a a fost alături de el timp de 75 de ani, iar moartea ei îl întristează profund, însă se bucură fiindcă ”se odihnește și merită”.

”A fost o prezență care inspira. A fost fantastică. Și a condus țara prin unele dintre cele mai grozave și mai întunecate momente ale noastre cu grație și decență și cu o adevărată căldură maternă. Am 75 de ani și ea a fost cu mine toată viața și mă simt foarte trist că nu va mai fi alături de mine, dar mă bucur că e liniștită, și mă bucur că se odihnește și merită. A muncit din greu”, a transmis cântărețul britanic, citat de Antena 3.

Actrița Hellen Mirren: ”Dacă a existat o definiție a nobilimii, Elizabeth Windsor a întruchipat-o”

Actorii Daniel Craig – ”James Bond” al ultimelor serii cinematografice despre celebrul spion englez -, Patrick Stewart și Hellen Miren au transmis, la rândul lor, gânduri despre cea care a fost Regina Elisabeta a II-a și despre influența sa benefică incontestabilă.

”Regina lasă în urmă o moştenire incomparabilă. Îi vom duce profund dorul. La fel ca mulți, am fost profund întristat de veste și gândurile mele sunt la familia regală, cei pe care i-a iubit și toți cei care au iubit-o”, a spus Daniel Craig.

”Moștenirea ei va fi analizată. A fost o moștenire foarte tradițională, cred. Sunt trist, am întâlnit-o de mai multe ori, mi-a dat titlul de cavaler și a fost încântător. Aş fi vrut ca ea să trăiască un secol, drept cea mai longevivă monarhie a Angliei. Cred că ar fi fost perfect – 100 de ani pe planetă. Dar sunt încântat de faptul că, dacă asa va fi, nu știm cu siguranță acum, prințul Charles este următorul pe tron, aștept cu nerăbdare să văd ce va face”, a transmis și Sir Patrick Stewart.

”Deplâng, împreună cu restul țării mele, moartea unei mari Regine. Sunt mândră să mă consider Elisabetană. Dacă a existat o definiție a nobilimii, Elizabeth Windsor a întruchipat-o. Plângem o femeie, care, cu sau fără coroană, a fost simbolul nobilimii”

Hellen Mirren

Mick Jagger : ”Toată viața mea, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mereu acolo”

Potrivit sursei citate mai sus, și cântărețul Mick Jagger a transmis un omagiu după ce Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață, după 70 de ani de domnie.

Acesta și-a amintit că a văzut la televizor nunta Reginei Elisabeta a II-a, spunând că rememorează toate momentele din viața Reginei, întreg drumul parcurs între ”o domnișoară frumoasă” și ”mult iubita bunică a neamului”.

”Toată viața mea, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mereu acolo. În copilăria mea, îmi amintesc că am văzut momentele ei de la nuntă la televizor. Îmi amintesc de ea de la o domnișoară frumoasă, până la mult iubita bunică a neamului. Cele mai profunde simpatii ale mele sunt pentru familia regală”, a spus Mick Jagger.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care i-au prins pe suspecții crimei din Vaslui este Marian Godină. Cum...
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢...
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava'...
Cerința CIUDATĂ a lui Shannen înainte de a muri. Pe cine nu dorește la funeralii...
Candidaţi record la Titularizare. De ce a izbucnit în lacrimi o tânără din Republica Moldova
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în...
Ea este Larisa, tânăra care a sfârșit alături de tatăl ei în râul Buzău. Ce...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Germania va reduce ajutorul militar pentru Ucraina în 2025, în ciuda posibilităţii ca Trump să...
50.000 de oameni AU DISPĂRUT peste noapte! Ce s-a întâmplat?
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine...
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Cum arătau Andrei și Cristina Rotaru la Mireasă pentru fiul meu. Imagini de la începutul...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume...
FOTO EXCLUSIV! Un festivalier a intrat în baia destinată zonei de corturi de la Electric...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Am mers, recent, într-un magazin unde scria că e deschis 24...
Adele anunță „o mare pauză de la muzică”. Ce planuri are artista?