Centru mobil de vaccinare anti-Covid pentru copiii între 12 și 15 ani din Capitală, amenajat în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 – FOTO

Centru mobil de vaccinare anti-Covid pentru copiii între 12 și 15 ani din Capitală, amenajat în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 - FOTO
Centrul mobil este deschis zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00 / Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul.ro
Publicat: 29/05/2021, 13:40
Actualizat: 29/05/2021, 13:43

Primăria Sectorului 4 amenajează primul centru mobil de vaccinare anti-Covid pentru copiii între 12 și 15 ani din Capitală, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat, vineri, folosirea serului produs de Pfizer-BionTech pentru aceste vârste.

Amenajat în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, noul centru mobil va avea două puncte de imunizare, în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Centrul mobil va fi deschis zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00, timp în care copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19, cu acordul părinților/reprezentanților legali.

Aceștia îi vor însoți, de altfel, pe copii și vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului.

Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeași cantitate de 0,3 ml utilizată și pentru imunizarea adulților, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute.

EMA a decis, vineri, autorizarea utilizării vaccinului Pfizer-BionTech pentru imunizarea împotriva COVID-19, a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În momentul de față, vaccinul produs de Pfizer-BionTech este administrat copiilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Cum și unde pot fi vaccinați cu Pfizer copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Explicațiile președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță

Imediat după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid de la Pfizer, pentru copiii între 12 și 15 ani, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea fi programați prin contul părinților.


Citește și:

Coadă la al doilea Maraton al Vaccinării din București. Sute de oameni au venit la Sala Palatului

Campanie de promovare a vaccinării anti-COVID 19. Mai mulți miniștri au ales să vorbească despre avantajele imunizării (VIDEO)


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase