Cum și unde pot fi vaccinați cu Pfizer copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Explicațiile președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță (VIDEO)

Publicat: 28/05/2021, 19:55
Actualizat: 28/05/2021, 20:46

Imediat după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid de la Pfizer, pentru copiii între 12 și 15 ani, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea fi programați prin contul părinților.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a transmis vineri Valeriu Gheorghiță.

Acesta susține că schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă, cu mențiunea că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

„În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul și de când, scrie Mediafax.


Citește și:

Vaccinul Pfizer, autorizat pentru copiii între 12 și 15 ani. Anunțul Agenției Europene pentru Medicamente (VIDEO)

Coadă la al doilea Maraton al Vaccinării din București. Sute de oameni au venit la Sala Palatului

Campanie de promovare a vaccinării anti-COVID 19. Mai mulți miniștri au ales să vorbească despre avantajele imunizării (VIDEO)


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase