Concediu în Bulgaria doar cu vaccin sau test PCR negativ! Vecinii se pregătesc pentru sezonul estival

Concediu în Bulgaria doar cu vaccin sau test PCR negativ! Vecinii se pregătesc pentru sezonul estival
Concediu în Bulgaria doar cu vaccin sau test PCR negativ! Vecinii se pregătesc pentru sezonul estival / Foto ilustrație: Pixabay.com
Publicat: 17/03/2021, 09:48

În pofida pandemiei, Bulgaria se pregătește intens pentru deschiderea sezonului turistic de vară, care începe pe 1 mai 2021.

Turiștii vor fi primiți în stațiunile de pe litoralul bulgăresc doar dacă s-au vaccinat anti-COVID-19 sau au un test PCR negativ, informează Digi24.ro.

Măștile de protecție vor fi obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise și trebuie menținută distanțarea socială, precizează Ministerul Turismului de la Sofia.

De asemenea, pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii.

Numeroasele reguli de igienă vor trebui respectate cu sfințenie de turiștii care ajung în Bulgaria, în această vară.

Turismul bulgăresc, afectat grav de pandemie

Industria turistică bulgară a fost lovită crunt de pandemie, ca și cea din România.

Înainte de dezastrul sanitar, turismul genera 12% din produsul intern brut al Bulgariei.

Acum, Bulgaria susține ideea implementării mult discutatului pașaport de vaccinare, alături de Austria, Grecia, Italia și Spania.

CE va prezenta în luna martie o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE, care să fie valabil doar pentru vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Turcia urmează să primească turiștii fără un test negativ sau pașaport de vaccin!

Spre deosebire de Grecia și Cipru, care doresc ca turiștii să fie vaccinați împotriva virusului, Turcia nu va avea nevoie de pașaport de vaccinare de la călătorii internaționali și că țara „așteaptă cu nerăbdare să primească turiștii britanici cu brațele deschise”.

ANAT: România poate încerca redeschiderea turismului după modelul Greciei

„România ar trebui să urmeze exemplul Greciei, prin acţiuni concrete, prin predictibilitate, dar şi prin promovare, care trebuie începută în forţă de pe acum, pentru a avea asigurat un viitor bun pentru turismul de incoming. Doar astfel putem crea premisele relansării turismului. Turismul reprezintă o industrie de interes naţional, iar incoming-ul înseamnă export de servicii”, spun cei de la ANAT.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult