Cruciada anti-COVID. Peste 15 milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie

Publicat: 15 02. 2021, 06:12
Cruciada anti-COVID. Peste 15 milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie

Peste 15 milioane de cetățeni din Marea Britanie au fost vaccinați până acum cu prima doză a vaccinului anti-COVID.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare din Marea Britanie, Nadhim Zahaqi.

Executivul britanic și-a atins obiectivul de a oferi, până la jumătatea lunii februarie, cel puțin prima doză pentru patru grupuri vulnerabile în fața COVID-19, scrie Adevărul.ro.

Au fost vaccinați vârstnicii din centrele de îngrijire și personalul acestora, persoanele cu vârste de peste 80 de ani și lucrători sanitari din prima linie, cei cu vârste de peste 75 de ani și cei cu vârste de peste 70 de ani.

15 milioane de vaccinați în UK

Într-un mesaj transmis duminică pe Twitter, Zahawi a făcut anunțul: „15.000.000! O echipă minunată. Nu ne vom odihni până ce vom fi oferit vaccinul tuturor din faza 1, categoriilor 1 – 9 celor mai vulnerabili şi celor cu vârste de peste 50 de ani până la finalul lui aprilie, apoi toţi adulţii”.

Premierul Boris Johnson a lăudat campania și a spus că astfel va merge mai departe cu mare încredere.

Marea Britanie este cea mai afectată țară din Europa, cu 4,03 milioane cazuri de COVID și peste 117.000 decese asociate bolii.

DOCUMENT. Ce spune instituția condusă de Vlad Voiculescu, despre introducerea vaccinării obligatorii: „Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli care ucid oameni”

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie, potrivit proiectului de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii, care se regăseşte pe site-ul Ministerului Finanţelor. Acesta conţine o prevedere potrivit căreia se fac demersuri pentru adoptarea unei legi a vaccinării care prevede și vaccinarea obligatorie a populației.

Reporterul GÂNDUL.RO a întrebat Ministerul Sănătății dacă susține vaccinarea obligatorie a populației în situații epidemiologice, cum este și cazul pandemiei de coronavirus.

Instituția condusă de Vlad Voiculescu, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, nu ne-a precizat concret dacă ministerul susține sau nu stabilirea prin lege a vaccinării obligatorii, însă a dat exemplul rujeolei, „o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare”.