Cum a fost „țepuită” o româncă în Lefkada. Cât a plătit turista pentru o porție de ciorbă de pește: „Îmi pare rău pentru voi, dragilor…”

Cum a fost „țepuită” o româncă în Lefkada. Cât a plătit turista pentru o porție de ciorbă de pește: „Îmi pare rău pentru voi, dragilor...”
Sursa foto colaj: Pixabay / YouTube
Publicat: 07/07/2022, 10:50

O nouă țeapă pentru românii care merg în Grecia. O femeie a fost nevoită să achite o notă de plată substanțială pentru o simplă ciorbiță de pește.

Experiențele românilor care au optat pentru Grecia în 2022 nu sunt mereu foarte plăcute.

Pe alocuri, turiștii povestesc cum au fost de-a dreptul „țepuiți” de patronii lacomi ai restaurantelor elene.

De exemplu, o turistă povestește cum a fost „ușurată” în stațiunea Lefkada din Grecia, pentru o simplă porție de… ciorbă de pește.

Mai exact, în meniu nu era trecut prețul, iar când a venit nota de plată surpriza a fost una complet neplăcută.

Totul a fost relatat pe grupul de Facebook „Forum Lefkada”, destinat turiștilor români din Grecia.

Românca s-a oprit să mănânce cu familia o porție de ciorbă, la o tavernă din Nydri, Lefkada. Prețul ciorbiței nu era trecut în meniu, dar asta nu a descurajat-o să comande și nici pe gazde să o servească.

Când a venit nota de plată, turista a aflat că trebuie să scoată din buzunar 18 euro pentru o singură porție. Așadar un preț uriaș, în condițiile în care în România o simplă ciorbă variază între 10 și 25 de lei.

„Îmi pare rău pentru voi dragilor, dar că sa vă consolam și noi am avut o experiență urâtă azi la taverna Elena din Nydri. Am vrut să mâncăm o ciorba de pește, era trecută în meniu, dar fără preț, am întrebat dacă au și ne-au răspuns că da, doar că și noi am greșit că nu am întrebat cât e porția. Surpriza a fost la final…..18 euro porția…”, a scris românca pe grupul de Facebook, Forum Lefkada.

Cum i-au umflat grecii nota de plată unui turist român, la o terasă din Thassos

Un turist din România a postat pe un forum destinat românilor care vor să meargă în vacanță pe insula Thassos din Grecia o notă de plată, pe care a achitat-o zilele trecute la o terasă, în care era inclusă si o taxă de plastic de 5 cenți.

Bărbatul spune că a fost surprins de această taxă, mai ales că la noi nu a fost obișnuit să vadă o astfel de taxă inclusă în prețul notei de plată la un restaurant sau terasă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase