Cum i-au umflat grecii nota de plată unui turist român, la o terasă din Thassos

Cum i-au umflat grecii nota de plată unui turist român, la o terasă din Thassos
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 05/07/2022, 15:55
Actualizat: 05/07/2022, 15:56

Un turist din România a postat pe un forum destinat românilor care vor să meargă în vacanță pe insula Thassos din Grecia o notă de plată, pe care a achitat-o zilele trecute la o terasă, în care era inclusă si o taxă de plastic de 5 cenți.

Bărbatul spune că a fost surprins de această taxă, mai ales că la noi nu a fost obișnuit să vadă o astfel de taxă inclusă în prețul notei de plată la un restaurant sau terasă.

Românul și-a împărtășit experiența, pentru a-și ajuta conaționalii, în scop informativ, pe acest forum, care este un grup public pe Facebook, dedicat insulei Thassos.

Aici turiștii români pot găsi mai multe ponturi și alte informații publicate de români, pentru care Grecia se află în continuare în topul destinațiilor de vacanță.

Acesta nu este însă primul turist român care se plânge că în Thassos nota de plată îi este umflată cu fel de fel de taxe. Un alt turist a postat pe același forum că a fost nevoit să plătaescă o taxă de pahar și chiar și de capac.

„Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut 🙂”, a scris, zilele trecute, un alt turist român aflat în Thassos.

Tot pe acest forum a scris un alt român zilele trecute despre tarifele la șezlong. „Acum la Marble beach… Aveți o băutura în banii ăstia.☀️”, a scris un alt turist român aflat pe o plajă din stațiunea grecească Thassos. Tariful afișat de operatorul plajei era de 12,5 euro, care, la un curs rotungit, înseamnă 62,5 lei..

„Mai ieftin ca la Mamaia”, a comentat unul dintre urmăritorii acestei pagini.

Bugetul unui sejur pe litoral include și tarifele de închiriere pentru un șezlong, pentru cei care nu vor sau nu au unde să își întindă un cearceaf.

Cheltuiala cu închirierea unui șezlong sau baldachin la litoralul românesc variază, zilnic, între 20 şi 200 de lei, în funcție de stațiuni.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase