Declarație șocantă a medicului care a fost de gardă la momentul tragediei din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”. „Nu-mi mai amintesc nimic”

Declarație șocantă a medicului care a fost de gardă la momentul tragediei din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”. „Nu-mi mai amintesc nimic”
Sursa foto: caracter ilustrativ - Mediafax Foto
Publicat: 06/07/2021, 12:25

Medicul care a fost de gardă, la Spitalul „Victor Babeș”, în după amiaza zilei de 12 aprilie, când trei oameni intubați într-un TIR ATI, situat în curtea unității medicale, au murit după de instalația de oxiden s-a oprit, ar fi declarat, marți, în fața procurorilor, că nu-și mai amintește aproape nimic din ce s-a întâmplat în ziua tragediei. În acest dosar au fost reținute deja două persoane, după specialiștii care au expertizat instalația de oxigen au stabilit că aceasta s-a oprit din cauza unei erori umane.

Polițiștii Serviciului Omoruri și Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au continuat, marți, audierile în dosarul de ucidere din culpă deschis în cazul morții celor trei pacienți infectați cu noul coronavirus, care au murit, sufocați, în TIR-ul ATI din curtea  Spitalului „Victor Babeș”.

La jumătatea lunii trecute, după ce au primit rezultatele expertizei tehnice, anchetatorii au reluat audierile, iar două persoane, șeful Serviciului Tehnic al spitalului și un subaltern al acestuia au fost reținuți.

Avovcat Cuculis: „Lipsa instructajului a omorât trei oameni”

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia uneia dintre persoanele decedate, a anunțat că, marți. anchetatorii au reluat audierile și l-au interogat pe medicul care era de gardă la momentul incidentului. Conform avocatului, bărbatul ar fi spus că „nu-și mai aduce aminte nimic”. La întrebarea  “De ce sunau alarmele in TIR?”, răspunsul ar fi fost: “diverse motive”.

„Practic , în urma audierilor se conturează ideea unei dezorganizări și asumări de răspundere a persoanelor de acolo. În opinia noastră, lipsa instructajului a omorat trei oameni, susține .
Adrian Cuculis.

Pe 12 aprilie, trei paciente dintre cei opt bolnavi internați cu COVID-19 în secția mobilă de terapie intensivă a Spitalul „Victor Babeș” au decedat în urma unei defecțiuni la instalația cu oxigen. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale COVID. Pacientele care au murit aveau vârstele de 66, 74 și 84 ani, iar decesele au survenit în intervalul 17:30 – 18:10.

Cele trei au murit din cauza insuficienței respiratorii acute, ca urmare a privării de oxigen timp îndelungat, au stabilit medicii legiști.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult