Medicii legiști au stabilit cauza morții celor trei pacienți din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”

Medicii legiști au stabilit cauza morții celor trei pacienți din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”
Medicii legiști au stabilit cauza morții celor trei pacienți din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” Sursă foto: Alexandra Pandrea/GÂNDUL
Publicat: 13/04/2021, 13:23
Actualizat: 13/04/2021, 13:46

Cauza morții celor trei pacienți infectați cu COVID-19, care au murit luni după o defecțiune la TIR-ul ATI, de la Spitalul Victor Babeș din București, este cea de insuficiență respiratorie acută, spun surse din anchetă pentru GÂNDUL.RO. Totodată, acestea au mai precizat că moartea celor trei paciente are legătură directă cu avaria produsă la nivelul instalației de oxigen.

Trei pacienți și-au pierdut viața în tirul ATI de la „Victor Babeș”

Privarea de oxigen timp îndelungat a agravat și starea de sănătate a celorlalți cinci pacienți care nu erau intubați. Surse apropiate anchetei au precizat pentru GÂNDUL.RO că cel puțin trei dintre pacienții care au supraviețuit se află în stare foarte gravă.

Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML, luni seară, iar necropsia a fost efectuată în cele două săli dedicate pacienților cu COVID-19.

Ce este insuficiența respiratorie acută

Insuficiența respiratorie acută apare în momentul în care se acumulează lichid în sacul de aer din plămâni. Când se întâmplă acest lucru, plămânii nu pot elibera oxigen în sânge și organele nu pot obține suficient sânge în oxigen. De asemenea, insuficiența respiratorie acută poate apărea dacă plămânii nu pot elimina dioxidul de carbon în sânge.

Unde au fost transferați cei cinci pacienți de la „Victor Babeș”

Trei pacienți COVID-19 au murit, luni seara, din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București. Secția mobilă de terapie intensivă a fost pusă în funcție, sâmbătă, și funcționa la capacitate maximă, cu 8 pacienți cu COVID-19.

  • 1 pacient a fost mutat pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
  • 1 pacient a fost transferat la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
  • 2 pacienți au fost transferați la Spitalul Bagdasar Arseni
  • 1 pacient a fost transferat la Floreasca

Ministrul Sănătății,Vlad Voiculescu, a precizat că va cere un control privind problemele tehnice care au dus la această tragedie.

Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a scris ministrul pe Facebook.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult