Mărturia unui șofer a cărui mașină a fost avariată de elicopterul care a aterizat forțat în centrul Bucureștiului

Mărturia unui șofer a cărui mașină a fost avariată de elicopterul care a aterizat forțat în centrul Bucureștiului
Publicat: 15/07/2021, 15:40
Actualizat: 15/07/2021, 16:01

Un șofer care a fost martor la aterizarea forțată a elicopterului militar din sensul giratoriu de la Aviatorilor a povestit ce s-a întâmplat, dar și despre momentul în care mașina lui a fost avariată.

„Mă duceam către muncă, către zona Snagov, și aveam undeva la 8 oameni în mașină. Mergând așa am văzut elicopterul în oglindă, show aviatic evident, și după am văzut cum începe să cadă unul din ce în ce mai jos. Și atunci am încercat să accelerez cât am putut. Ideea e că unul a cam pierdut până a ajuns la cablurile de la stâlp și în momentul ăla când a luat cablurile au căzut stâlpii peste noi, mai e un domn cu Fordul, care a scăpat oarecum pentru că e duba mea mai înaltă. Mai mult de atat….

Ne-am speriat, îți dai seama. Suntem toți în regulă. Mă bucur că s-a întâmplat așa și că nu a mai luat altceva după el, mai mulți stâlpi sau eventual să cadă. Am văzut că s-a oprit fix pe plafon la Ford. Da, pe stâlpul lui de la Ford. Și la mine la fel, pe stâlpul din stânga. Amândoi am luat stâlpii. Bine că sunt mașinile rezistente. Aveam geamul spart toată partea de stânga, stâlpul de rezistență stânga, plafonul e luat. E destul de mult pe stânga acolo. Bine că nu a intrat nimic în mașină”, a declarat șoferul pentru Digi24.

El a povestit că lumea era foarte agitată și speriată și nu înțelegea ce se întâmplă.

„Era toată lumea agitată. Nu cred că a înțeles cineva ce s-a întâmplat până nu a văzut elicopterul cum coboară în rond. Îți dai seama, toata lumea panicată, speriată toată lumea.

A încercat să-l mai ridice un pic, dar nu a putut decât până la nivelul stâlpilor. Bine că nu a mai luat nimic după el. El, la nivelul cablurilor a reușit să îl țină până în rond. Nu a putut să îl ridice mai sus de atât. Era destul de jos”, a mai spus șoferul.

Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. În timpul aterizării, a doborât cu elicea doi stâlpi de iluminat, care în cădere au avariat două autoturisme.

Momentul a fost surprins de mai mulți martori care au filmat aparatul de zbor în momentul în care lovește stâlpi de iluminat și apoi aterizează în sensul giratoriu.

Aparatul este un Black Hawk multi-scop și, potrivit informațiilor, participa la antrenamentul desfășurat în pregătirea Zilei Aviației Române, sărbătorită pe 20 iulie.