EXCLUSIV | Criminala de la metrou, protejată în închisoare. Gardienii o verifică pe Magdalena Șerban dacă își înghite toate pastilele

Publicat: 02 05. 2022, 18:25
Actualizat: 03 05. 2022, 16:58

Magdalena Șerban, cunoscută publicului drept „criminala de la metrou”, face parte din categoria deținutelor protejate de conducerea Penitenciarului de Femei Târgșor.  Aceasta împarte celula cu alte trei condamnate, iar personalul penitenciarului se îngrijește ca aceasta să-și ia, cu strictețe, toate medicamentele prescrise de medicul psihiatru.

La sfârșitul anului 2017, o criminală misterioasă care împingea fete sub roțile metroului, ținea Bucureștiul sub teroare. Fantomatica ucigașă omorâse o tânără, la stația Dristor 1, după ce, inițial, atacase o alta la stația Costin Georgian, care, din fericire, reușise să se salveze.

Suspecta a fost prinsă de polițiștii bucureșteni după o mobilizare generală. Dusă la audieri, aceasta s-a recunoscut în imaginile surprinse de camerele de supraveghere dar nu a fost în stare să explice motivul pentru care a comis atacurile.

Originară din județul Dolj, Magdalena Șerban a explicat doar că nu are locuință, că a stat o perioadă în Gara de Nord și într-un centru social și că are un prieten care nu știe unde locuiește, dar știe să ajungă.

Medicii psihiatri care au expertizat-o medico-legal pe cea supranumită „criminala de la metrou” au ajuns la concluzia că aceasta a avut discernământ atunci când și-a atacat victimele.

Ca urmare, femeia a fost trimisă în judecată și condamnată la închisoare pe viață. Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Magdalena Șerban se află încarcerată la Penitenciarul Târgșor, unde împarte celula cu alte trei colege.

Trebuie să scoată limba în fața asistentului medical

Având în vedere starea psihică, dar și faptele care au provocat revoltă, Magdalena Șerban a fost închisă într-o cameră destinată deținuților protejați. Sursele citate au precizat că și colegele sale de celulă sunt tot niște criminale, închise la „protejați” pentru a fi ferite, la fel ca Magdalena Șerban, de furia celorlalte deținute.

În același timp, „criminala de la metrou” ar urma un tratament medicamentos strict, iar asistenta medicală care îi duce, zilnic, medicamentele la gratii, trebuie s-o verifice după ce înghite fiecare pastilă, în sensul că o pune să deschidă gura și să scoată limba.

Sursele citate au precizat că Magdalena Șerban nu muncește în spatele gratiilor și nu ar fi implicată în activități care ar putea s-o ajute ca, după executarea a 25 de ani de detenție să ceară eliberarea condiționată.