ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru criminala de la metrou. Magdalena Șerban VREA FACTURĂ pentru daunele morale pe care le va plăti

Redactor:
Nicolae Oprea
Crima de la metrou. Procurorii cer închisoare pe viață. Magdalena Șerban vrea factură pentru daunele morale pe care le va plăti. Vezi cum îi justifică avocatul tendința spre ucidere

„Noi apreciem că a acționat cu intenție, a prevăzut urmările. Vă solicităm să aveți în vedere criteriile generale. A săvârșit acțiunile contra vieții într-o modalitate extrem de gravă din care rezultă ferocitatea și cruzimea inculpatei. Pe latura penală, noi solicităm pedeapsa în detenție de 10 ani pentru tentativă de omor. Pentru omor, solicităm condamnarea la detenție pe viață și pedepse accesorii”, a cerut procurorul de caz magistraților Tribunalului București.

Când i s-a dat ultimul cuvânt, Magdalena Șerban a susținut și pentru ea a fost o traumă tragedia de la metrou, de care ar fi șocată și acum.

„Regret faptele comise și luați în calcul boala de care sufăr. Am fost la ospiciu și în Spania. Aș vrea ca tot ce plătesc să fie cu factură (referitor la daune morale cerute, n.r.), pentru că eu sunt gestionară. Și acum sunt șocată de ce s-a întâmplat. Și sufăr foarte mult, și pentru mine este o traumă”, a spus Magdalena Șerban.

În apărarea ei, avocatul Magdalenei Șerban a precizat că, deși femeia pare normală, are nevoie de ajutor pentru că în momentele de delir, ar prezenta tendințe de ucidere.

„Inculpata a avut o poziție de regret și nu are antecedente penale. Luați în vedere ca raportul psihiatric spune că discernământul inculpatei era mult scăzut. De asemenea, are și tulburare delirantă. Aparent pare normală, însă în momentele de delir, are tendințe de suicid sau de ucidere. Aceste persoane nu solicită ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus că regretă foarte mult că nu lua tratament în perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu măsura obligării de tratament. În ceea ce privește partea civilă, este de acord să plătească daune materiale. Cu privire la daunele morale, vă rugăm să le respingeți”, a spus apărătorul Magdalenei Șerban.

Iubitul fetei care a murit împinsă sub metrou de Magdalena Șerban întâmpină greutăți de când ea nu mai e: „Aveam o relație din 25 decembrie 2015 cu Alina. Eram foarte apropiați și locuiam împreună la parinții mei. Urma să ne căsătorim. Ea participa la cheltuielile necesare casei. Viața mea a fost destul de grea după acest incident. Am avut o stare destul de deteriorată și plângeam foarte des, dar am avut noroc cu prietenii și cei apropiați care au avut grijă de mine”. El îi cere Magdalenei Șerban daune în valoare de 100.000 de euro.

Apărătorul Alexandrei Anne-Mary Costache, fata care a reușit să se salveze, a spus că tânăra cere despăgubiri materiale și morale, ea încă fiind consiliată psihologic.

„Solicităm să obligați inculpata la plata de daune materiale, contravaloarea plăților pentru ședințele de psiho-terapie ale victimei, dar și pentru ședințele de psihoterapie care vor urma. Este nevoie de ședințe pe o durată îndelungată. Are probleme de stres post-traumatic. Psihologul care o consiliază consideră că nu se pune, deocamdată, problema unei vindecări. Dacă cineva apare brusc lângă ea, îi crează probleme. Despăgubirile materiale sunt în cuantum de 12.000 de lei. Despăgubirile morale sunt de 50.000 de euro„, a cerut avocatul.

Magdalena Șerban a fost arestată preventiv la finele anului 2017, pentru că a împins două tinere în fața metroului, una dintre acestea decedând în urma impactului cu trenul, cealaltă reușind să se salveze la timp. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, care s-a încheiat în luna februarie 2018 și a dovedit că aceasta poate răspunde penal.

Magdalena Șerban, despre CRIMA ÎNGROZITOARE de la Dristor: Mi-au venit gânduri negre

La audierea din luna septembrie în fața magistraților Tribunalului București, Magdalena Șerban a pretins că le-a atacat pe cele două tinere pentru că avea gânduri negre.

„În luna decembrie, am fost concediată de la Carrefour și mediul meu de trai s-a redus. În zilele în care s-au întâmplat accidentele, am căzut moral, îmi căutam de serviciu. Am căutat serviciu la chioșcurile de la metrou în ziua aceea. Am avut o amețeală și am avut o gândire negativă. Vreau să se ia în considerare boala mea, am fost internată și în Spania. În decembrie 2017 m-am simțit foarte rău, pentru că eram nefolositoare. Am avut gânduri negre și de aceea s-au intamplat aceste accidente. Regret faptele comise. Nu este caracteristic pentre mine. Am lucrat în comerț și mereu am fost în slujba indivizilor, atât în Spania, cât și în Romania”, a declarat Magdalena Șerban în instanță.

Femeia le-a spus judecătorilor că prima fată pe care a împins-o în fața metroului, dar care a reușit să se salveze la timp, semăna cu o tânără la care a mers în Spania.

„Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe podeaua dintre stații. Pe prima fată am văzut-o prima dată cand aștepta metroul. Nu cunosc stațiile de metrou. Am împins-o o dată, după care m-a împins și ea, apoi am împins-o și eu, ca să nu cad pe podea. A opus rezistență. A venit metroul și am plecat, am ieșit afară, am mâncat și am cautat iar de serviciu pe la magazine și am întrebat daca au nevoie de vânzător, nu am găsit și m-am întors la metrou”, a mărturisit Magdalena Șerban.

În privința celei de-a doua fete împinse, care a murit în urma impactului cu trenul, Magdalena Șerban recunoaște că nu a încercat deloc să o ajute.

„Pe peron, mă uitam la mai multe persoane și vedeam negru în jurul meu, la fiecare, ce face. Pe o fată care a venit mult spre mine în fața mea am împins-o fără să-mi dau seama. A căzut pe șine și nu se putea ridica de acolo pentru că era înălțime mare. Doar un bărbat ar fi putut să o scoată de acolo. Când era cazută, striga dacă pot să-i iau geanta, moment în care eu am dat cu piciorul în geantă. Fata era cu mâinile întinse, iar geanta era în una din mâinile ei. Nu am încercat să o ajut și nu am văzut lovitura dată de metrou pentru că am plecat.(…) Toate persoanele care erau acolo au văzut că era cineva pe șine, dar nu a sărit nimeni pentru că venea metroul. Am plecat de acolo și am auzit țipete, dar eu eram deja pe scările rulante. Apoi am plecat să-mi cumpar pantaloni și de acolo m-a luat Poliția. Am stat două ore să-mi cumpăr pantaloni. Nu m-am întrebat ce a pățit persoana pe care am împins-o pe șină, pe mine mă interesa să-mi gasesc pantaloni mai ieftin. Regret faptele comise.(…) A doua fată nu a opus rezistență, pentru că era mai slăbuță. Nu m-am gândit să le imping pe fete le fel. Nu m-am gândit la așa ceva. Nu știu de ce nu a opus rezistență a doua fată, poate era și mai neatentă,” a explicat criminala.

Judecătorii au audiat-o și pe Alexandra Anne-Mary Costache, fata care a reușit să se salveze. Ea a povestit că, în acele momente, nimeni nu i-a sărit în ajutor.

„M-am gândit că o să mor, când a încercat să mă împingă a doua oară. Am avut un reflex de a mă răsuci. Am auzit mai mulți oameni care strigau și veneau spre mine. Repeta într-una că i-am luat banii. Ea continua să spună asta și arăta spre buzunarul ei. Atunci m-am uitat bine la ea și am văzut că era foarte calmă si foarte hotărâtă. Am fugit să prind metroul pentru că îmi era foarte frică. Ea a rămas pe peron. M-am uitat în jur, două persoane care au vazut momentul discutat despre acest moment. Nimeni nu a avut nicio reacție, de parcă nu s-a întamplat nimic. Am izbucnit în plâns, dar nimeni nu mă băga în seamă. Am ajuns la cabinetul denstistului. M-am mai calmat, a venit tata și a sunat imediat la 112. Foarte dezamăgit mi-a zis că Poliția ne pune pe noi să cercetăm la Costin Georgian să vedem ce s-a întâmplat. Am fost acolo, de unde am fost trimis la Unirii”, a declarat Alexandra Anne-Mary Costache.

Fata a așteptat câteva ore până polițiștii au descoperit imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul.

„Când am ajuns la Unirii, un domn polițist ne-a întrebat ce s-a întâmplat și ne-a rugat să mai așteptam, că mai avea un caz înainte, de furt de geantă. Am așteptat un timp destul de lung, vreo două ore. La un moment dat, polițistul ne-a invitat înăuntru și a căutat înregistrarea de la Costin Georgian. A durat mult, pentru multe camere nu mergeau. A găsit o înregistrare în care s-a văzut clar ceea ce s-a întamplat. Înainte să văd înregistrarea nu mi-am imaginat ca e atat de rău și că m-a împins cu atâta hotărâre și am avut atac de panică. Un șef de la Poliție mi-a zis apoi că nu e atât de grav și probabil nu o să fie încadrată la tentativa de omor”, a mai declarat fata.

 

Mutare de titlu pentru Universitatea Craiova. Revenire surprinzătoare la echipa lui Ouzounidis: "E nerăbdător să...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Oana Roman, RĂZBOI cu foștii socri! Ce i-au făcut fiicei ei: „Copilul ăsta ce vină...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Trei femei s-au tamponat pe un pod din Iași. Imaginea care i-a făcut să râdă...
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Ion investește într-un startup cu profil sexual
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Momente cumplite la Survivor România. Prin ce trec Jador și Zannidache: ‘Tot împuțiți’
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide