Cum a rămas Vlad Voiculescu „cu buza umflată” după ce și-a mazilit OMUL-CHEIE din Primăria Capitalei: „USR nu va mai avea alt viceprimar”

Cum a rămas Vlad Voiculescu „cu buza umflată” după ce și-a mazilit OMUL-CHEIE din Primăria Capitalei: „USR nu va mai avea alt viceprimar”
Publicat: 20/01/2024, 08:30

La sfârșitul lunii septembrie 2023, Horia Tomescu, cel mai important membru USR de la Primăria Capitalei, își dădea demisia din funcția de viceprimar al Capitalei. De atunci, formațiunea politică condusă în București de Vlad Voiculescu nu a reușit să-și pună alt om pe funcția de viceprimar. Potrivit surselor Gândul, cei de la PNL nu ar vota un alt viceprimar USR.

Anul trecut, în septembrie, Vlad Voiculescu, președinte al USR București, își mazilea cel mai important om din Primăria Capitalei, pe Horia Tomescu.

Acesta din urmă deținea funcția de viceprimar, cu atribuții foarte importante, având în portofoliu, printre altele, cele 19 spitale administrate de PMB, sau Administrația Lacuri Parcuri (ALPAB).

Cu toate acestea, Horia Tomescu a fost înlăturat în urma unor neînțelegeri cu Vlad Voiculescu, deși viceprimarul de atunci anunța că demisionează din motive personale.

Mărul discordiei ar fi fost numirea Oanei Sivache la conducerea Administrației Spitalelor, în locul lui Cristian Plută, decizie cu care Tomescu nu ar fi fost de acord. Sivache este și denunțătoarea din dosarul DNA, în care adjunctul ASSMB, Cristian Plută, este acuzat că ar fi luat șpagă.

De altfel, între Tomescu și Voiculescu existau tensiuni mai vechi, iar cei doi ar fi avut ultima discuție față în față pe data de 19 septembrie, cu trei zile înainte de demisia viceprimarului.

Atunci, pe 19 septembrie, Vlad Voiculescu s-a prezentat la biroul lui Horia Tomescu din Primăria Capitalei, unde, cel mai probabil, vicelui i s-au transmis noile ordine.

„Decizia USR de a-l îndepărta pe Horia Tomescu din funcția de viceprimar este o greșeală politică fără precedent”

Potrivit surselor Gândul, decizia lui Vlad Voiculescu din septembrie a fost o greșeală politică, iar șeful USR București a rămas acum „cu buza umflată”.

„Decizia USR de a-l îndepărta pe Horia Tomescu din funcția de viceprimar este o greșeală politică fără precedent. Practic, Horia Tomescu era cel mai puternic membru USR din Primăria Capitalei, cu o funcție extrem de importantă, iar acum au rămas fără viceprimar. Și altul nu vor mai avea, pentru că PNL nu va vota unul nou”, spun sursele Gândul.

Aceleași surse administrative mai spun că, înainte de a lua decizia de mazilire a lui Horia Tomescu, conducerea USR București trebuia să negocieze cu PNL numirea altui om pe această funcție. Cel mai probabil, până la finalul acestui mandat, USR nu va mai avea un alt viceprimar.

Primăria Capitalei are în prezent un singur viceprimar

Cele două funcții de viceprimari ai Capitalei s-au împărțit în 2020 între PNL și USR, partide care la acea vreme formau o alianță solidă de susținere a lui Nicușor Dan.

PNL l-a numit pe Stelian Bujduveanu, cu atribuții pe transporturi, STB, Administrația Străzilor, iar USR l-a pus pe funcție pe Horia Tomescu, căruia i-au fost date în administrare spitalele și marile parcuri din Capitală.

Citește și:

Cutremur în USR după dezvăluirile GÂNDUL | Viceprimarul Tomescu demisionează după ce ”protejata” lui Vlad Voiculescu a fost numită director ASSMB

Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei: „A crescut numărul persoanelor fără adăpost în București. Noi nu putem să-i obligăm să vină în centrele noastre”

Viceprimarul USR de București a demisionat după scandalul de la spitalele primăriei. Acesta invocă motive personale

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!