Cutremur în USR după dezvăluirile GÂNDUL | Viceprimarul Tomescu demisionează după ce ”protejata” lui Vlad Voiculescu a fost numită director ASSMB

Cutremur în USR după dezvăluirile GÂNDUL | Viceprimarul Tomescu demisionează după ce ”protejata” lui Vlad Voiculescu a fost numită director ASSMB
Publicat: 27/04/2023, 22:18
Actualizat: 27/04/2023, 23:03

Horia Tomescu, viceprimarul general (USR) al Capitalei, a făcut un anunț-șoc cu puțin timp în urmă, precizând pe grupul de Facebook USR PLUS București că demisionează din funcția de membru în Biroul Local al Uniunii Salvați România Sector 5.

Pe data de 24 aprilie 2023, așa cum Gândul dezvăluise, în exclusivitate, cu o zi înainte, Horia Tomescu anunța tot în mediul online că la conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a fost numită Oana Gabriela Sivache, nimeni alta decât ”protejata” lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

În mesajul către colegii de partid, Horia Tomescu a transmis că demisia din funcția de membru în Biroul Local al Uniunii Salvați România Sector 5 este, atenție!, o ”formă de protest” față de numirea Oanei Sivache la conducerea ASSMB, aceasta fiind, totodată, și membru în Consiliul de Administrație al STB și urmând a acumula, din fonduri publice, venituri mai mari decât cele obținute de Klaus Iohannis, președintele României.

”Aceste decizii reprezintă greșeli strategice”

Cu toate că însuși viceprimarul general al Capitalei anunțase numirea Oanei Gabriela Sivache la conducerea ASSMB, acesta și-a reconsiderat atitudinea în doar câteva zile, după cum se poate observa în mesajul său, scriind că o astfel de decizie politică este o ”greșeală strategică” a conducerii USR București.

”Bună seara, colegi. Mi-am depus, astăzi, ca o formă de protest, demisia din singura poziție de conducere pe care o dețin în cadrul partidului nostru, poziția de membru în Biroul Local USR Sector 5.

Doamna Sivache ocupă prin decizii politice ale conducerii USR București funcția de director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și funcția de membru în Consiliul de Administrație al STB. Din aceste două poziții, obține venituri din fonduri publice mai mari decât cele ale Președintelui României.

Consider că aceste decizii reprezintă greșeli strategice care contravin promisiunilor noastre din campania electorală și vulnerabilizează imaginea și mesajele politice ale USR în ochii electoratului”, a scris viceprimarul general Horia Tomescu pe pagina grupului USR PLUS București.

Controversata Oana Sivache, ”undă verde” pentru o poziție-cheie

Gândul a dezvăluit, în exclusivitate, cum a fost pregătită o mutare-șoc la vârful Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Oana Gabriela Sivache – director general adjunct ASSMB -, ”protejata” lui Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății, urma să primească ”undă verde” pentru a ocupa o poziție-cheie, cea de director general.

Super-combinația a fost ”parafată” luni – 24 aprilie 2023 -, iar influența exercitată de Vlad Voiculescu a fost confirmată, o dată în plus, de această numire controversată transformată în realitate.

”Mâine (n.red. – luni, 24 aprilie 2023) se va face rocada la ASSMB, fiindcă Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a bătut deja palma cu Nicușor Dan. Iar la conducerea ASSMB urmează să ajungă directorul general adjunct, Oana Gabriela Sivache, protejata lui Vlad Voiculescu.

Vor face tot ceea ce doresc la spitale. În primul rând, vor să organizeze, în următoarea perioadă, concursuri pentru manageri la toate cele 19 spitale. După aceea, cu oamenii lor puși exact acolo unde trebuie, indiferent cine câștigă primăria, managerii rămân încă 4 ani!”, dezvăluiau sursele Gândul.

Horia Tomescu i-a urat succes Oanei Sivache, apoi a demisionat

Exact în ziua precizată de Gândul, Horia Tomescu – viceprimar general (USR) al Municipiului București – a anunțat numirea Oanei Sivache pe pagina sa de Facebook, mulțumindu-i public lui Cristian Plută, fostul director general ASSMB, pentru activitatea din ultimul an.

Conform anunțului postat de Horia Tomescu, decizia de numire a ”protejatei” lui Vlad Voiculescu în funcția de director general ASSMB a fost luat la vârful filialei USR București, acolo unde președinte este chiar… Vlad Voiculescu.

În urma deciziei conducerii filialei USR București am numit astăzi (n.red. – 24 aprilie 2023) în funcția de director general al ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe doamna Oana Sivache.

Îi mulțumesc domnului Cristian Plută cel care a exercitat funcția de director general în ultimul an, an în care ASSMB:

  • a finalizat compartimentul de terapie acută la Spitalul Dr Victor Babeș,
  • a achiziționat 9 ambulanțe din fonduri nerambursabile pentru spitalele Colentina, Carol Davila și Victor Babeș,
  • a accesat finanțări nerambursabile pentru creșterea securității la incendiu pentru 9 spitale
  • a depus 29 de proiecte de finanțare componentă Sănătate a PNRR
  • finanțează din bugetul local înființarea Băncii de Țesuturi de la Spitalul Colentina
  • finanțează din bugetul local proiectarea pentru stații de epurare pentru 14 spitale
  • a fundamentat pentru 2023 un buget record de 660 milioane lei din care 82 milioane cheltuieli din fonduri nerambursabile și 345 milioane lei investiții

Îi urez succes doamnei Oana Sivache în vederea implementării reformelor profunde din sistemul de sănătate din București, reforme pe care Alianța USR PLUS le-a promis cetățenilor în campania electorală din 2020”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Horia Tomescu, viceprimarul general al Capitalei.


Citește și:

EXCLUSIV | După dezvăluirile GÂNDUL, Nicușor Dan atacă monopolul EKO GROUP: ”Demontăm steagurile de publicitate montate ilegal pe stâlpii de iluminat”

EXCLUSIV | Miliardarul Mohammad Murad, suspectat de complicitate în dosarul “Sex cu minore”! Camerele orgiilor, oferite gratuit lui Dan Diaconescu

EXCLUSIV | ”Mită la Aeroport”. Patronul Bigotti, ”joc dublu” la DNA? ”Ți-am zis să te ferești de EMIL… A declarat că el nu știe, că TĂNĂSESCU știe!”

EXCLUSIV | ”Mită la Aeroport”. Patronul Bigotti, interceptat de DNA: ”Combinație! Strângi 3 alune, una mi-o dai mie, livada-i a ta pe 10 ani!”

EXCLUSIV | DNA a făcut ”portretul” afaceristului Cristi Bălan în dosarul ”Mită la Aeroport”: ”Anturaj periculos, om violent” / ”Dau un cuțit în cap!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto